perjantai 3. joulukuuta 2021

Kirje koko kansakunnalle

Itsenäisyyden ja itsenäisyyspäivän kunniaksi, terveydeksi ja niiden jatkumiseksi

Suomen perustuslakiin on kirjoitettu ja toivottavasti myös jatkossa:

(aukeaa) mm. 106 §,  1 §, 6 §, 7 §

10 luku Laillisuusvalvonta

106 §
Perustuslain etusija
Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle.

1 luku Valtiojärjestyksen perusteet

1 § Valtiosääntö Suomi on täysivaltainen tasavalta.
Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa.

Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.

2 luku Perusoikeudet
6 §
Yhdenvertaisuus
Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

7 § Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen
Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.
Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.
Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta. Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.

Ja 127 § ja 2 §.


Lyhyt versio:
(ks. myös muotoiltu lausunto hallituksen esitykseen tartuntatautilain muuttamisesta)

Kuka tahansa kypsä ja kykenevä kansalainen ymmärtää että on hyvä tietää asioista, kunnolla ja tarkasti, ennen kuin alkaa toteuttamaan vaativia ja voimakkaita toimenpiteitä. Eli: "Ei kannata hutkia, ennen kuin on tutkinut."
  Eheä (oleellinen, päivittyvä ja varmistettu) tieto on aidosti hyödylliselle toiminnalle välttämätön perusedellytys. Ja myöskin näkökulmia täydentävä kriittinen ajattelu ja keskustelu "eri" mieltä ja "eri" kannoilla olevien kanssa. Hyvän hengen vallitessa mitä kovimmasta palautteesta saadaan mitä arvokkainta aarretta. Lääkettä yhteen tieteenkin pahimmista vastustajista ja vitsauksista.
  Käytännössä kaikki jotain todellista hyötyä tuottavat ihmiset ovat kyenneet tähän ja ymmärtäneet tämän jo ajat sitten, ja heidän kohdallaan tarvitaan korkeintaan vain pieni muistutus, tai tuki ajankohtaisiin asioihin ja aiheisiin soveltamiseksi. Mitä laajemmat ja suuremmat voimat ja vakavuudet ovat kyseessä, sitä enemmän tarvitaan huolellista ja laadukasta tiedon varmennusta ja varmistusta.
  Tekosyinä eivät toimi esim. vuosikymmeniä kestänyt tottuminen sokeaan uskovaisuuteen auktoriteettiasemia, titteleitä tai idoleita kohtaan tai muu vastuun ulkoistus. Saati alistuminen ja tottelevaisuus muillekaan mielivaltaisuuden muodoille; sokea syyllistäminen, leimailu ja tuomitseminen, eivätkä pelko, väkivalta ja pakkokeinot.
  Kansanterveys, yhteiskunnan vakaus ja rauhanomaisuus ovat asioita, joiden kanssa on vielä vähemmän varaa pelleilyyn ja peto.. ..markkinointiin kuin fissiovoimaloiden suhteen.
  On uskomatonta että olemme päätyneet tähän tilanteeseen että on tarve sanoa tällaisia asioita ääneen. Ja vieläpä näin kriittinen tarve muistuttaa myös muistakin yksinkertaisimmista ja oleellisimmista perustekijöistä ja perusasioista ja perusperiaatteista ja perustarpeista ja perusjärjestä ja perusihmisyydestä ja perusymmärryksestä ja.. ..         ..ad infinitum,
stultitiam.

Mitä ihmettä me teemme?!

Missä ihmeessä me olemme?!


Näiden kahden kysymyksen kaiketi kuuluisi suuntautua ja kohdistua maailmankaikkeuden ja elämän mysteeriä kohden, olemassaolon korkeuksiin ja syvyyksiin, eikä tähän suuntaan mihin nykyisin turhan yleisesti lipsutaan, siis synkkyyksiin.
  Todisteet pöytään tai pihalle väkevää vastuuta ja oivaa osaamista vaativasta virka-asemasta. Muutoin keskustelukulttuurin lisäksi altistuvat ja sairastuvat vakavasti myös muutkin kansakuntamme elintärkeät osat ja elimet.
  Kaikki tämä massiiviseen typeryyteen (sokeaan syyttelyyn, bunkkerisotaan, leimailuun, stigmatisointiin, demonisointiin jne.) tuhlattu aika, varallisuudet ja voimavarat ovat vahingollisuutensa (suorat vahingot) lisäksi myös pois toimivien ratkaisujen selvittämisestä, varmentamisesta, tarkastamisesta, kehittämisestä ja toteuttamisesta (epäsuorat vahingot).
  Pinnallisesti päätettyjä, käytössämme olevia toimenpiteitä vastaan (täydentämään) on vankkaa, oleellista, kattavaa, tarkkaa ja loogisesti pätevää todistusaineistoa, varsinkin mm. Kulldorffin (Harvard), Bhattacharyan (Stanford), Guptan (Oxford) ja Doshin (BMJ) toimesta, joilla siis on kokemuksensa ja ansaitun auktoriteettiasemansa lisäksi se olennainen, eli he kykenevät tarjoamaan kunnolliset aineistotkin, todisteet ja perusteet puheilleen. Ja kykenevät myös siihen kaikista olennaisimpaankin: avoimeen, oleelliseen ja kriittiseen keskusteluun sekä ajatteluun.
  Tästä käänteisiä esimerkkejä on tulvinut esille tämä poliittinen ryhmittymä johon mm. THL (&STM&co.) on toistaiseksi jämähtänyt kiinni. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on moittinut STM:tä ja THL:sta tavoista perustella päätöksiään ja lausuntojaan (OKV/1960/10/2021, 29.11.2021). Eduskunnan oikeusasiamies Maija Sakslin on useaan otteeseen moittinut hallitusta, STM:tä että THL:sta toimien perustelujen puutteista. (EK OA, dnro 3432/2021).
  Virallinen kertomus (narratiivi) on syyttänyt kyseenalaistajia valheellisen tiedon levittäjiksi, ja kun sen omat vankkoina tieteellisinä faktoina esitetyt väitteet ovat osoittautuneet täysin virheellisiksi ja valheellisiksi, niin ovat suoraan lainanneet näitä aiemmin leimaamiaan ja tuomitsemiaan palautteita mm. kolmannen rokoteannoksen markkinointiin. Vailla tarkastusta tai tutkintaa, saati korjausta toimintamalleihin tai narratiiviin. Luottaen vain alati hatarammin siihen ettei tarpeeksi moni muista mitä valtioneuvostonkin kautta heille kerrottiin vuosi tai muutama kuukausi sitten. Sitten kauhistellaan kun ihmisten luottamus särkyy, ja sekin yritetään sysätä näiden perustettomasti vihollisiksi leimattujen syyksi, edelleen vailla näyttöä. Vaikka tässäkin tajoan THL:lle ja STM:lle auttavaa kättä, vaikka he jatkuvasti ovat valinneet purra sitä vastaan. Hävettää heidän (teidän) puolestaan (puolestanne) liikaa lopettaa avun tarjoaminen. Kokonaiset ryhmittymät lääkäreitä, kuten mm. MKR tarjoaa heille apua, eivätkä he vastaa vaikka he tarvitsevat sitä, tulokset ovat olleet ja ovat edelleen aivan sietämättömiä.
  Eikä kyseisen kampanjoinnin viranomaisilta ole näkynyt edes yritystä todistella tai perustella päätöksiään, tai edes korjata näkemyksiään kun ovat tehneet virheitä tai olleet väärässä, vaan olettaneet että voivat toimia (laittoman) puoluekuri-poliitikon tavoin, julistaen automaattisesti itsensä "todeksi", "oikeaksi", ja "voittajaksi" oli tilanne miten järjenvastainen tahansa. Törkeä pinnallisuus ei kuulu tieteeseen, eikä varsinkaan valvovien elimien toimenkuvaan. He ovat sanoneet kyllä useasti mm. että "hyötyjen on oltava haittoja suuremmat", "päätöksien perustuttava riskianalyysiin" mutta jättäneet oleelliset todisteet puuttumaan jopa täysin päätöksiensä perustalta. Tämän mielivaltaisuuden vuoksi he nyt tarvitsevat kasvavissa määrin tuekseen ja turvakseen nykyisen kaltaista väkivaltaista ja pakottavaa tiedotusta ja kampanjointia. Koska muuta ei löydy, kuin karmivia puutteita johdonmukaisuudessa, tehokkuudessa ja rehellisyydessä. Ja räikeitä virheitä ja törkeitä laiminlyöntejä perustehtävissäkin. Pohja puuttuu, joten syöksy alkaa. Sama nähtävissä muissa paikoissa ja ajoissa, koko tunnetun historian jaksolta.

Kun järki loppuu, väkivalta* alkaa.  -Ville
*stigmatisoinnit, pakkokeinot, dominointi, demonisoinnit, tyrannia, pikku hiljaa pahentuen, teurastusta kohden

Tämän täytyy loppua. Puolestani oltaisiin voitu isommallakin porukalla kohdata nämä ongelmat jo "alkulähteillään", siis silloin kun ne (katastrofaalisesti, lakeja ja valvojia myöten levinnyt korruptio) jo olivat vähintään tarpeeksi räikeitä, mm. Katharine Gunin, William Binneyn ja Edward Snowdenin ensimmäisten julkaisujen aikoihin. Tämä nykyinenkin tarina on sitä samaa kuonaa, eri kuorissa.
  Vieläkin olisi edullinen ajankohta viheltää tämä kehityskulku tauolle ja kunnon tarkastukseen. On parempi olla rakentamatta leirejä alkuunkaan. Ja on parempi purkaa ne mahdollisimman nopeasti, jos joku on ne rakentanut. Sillä on äärimmäisen typerää jäädä odottamaan että leirit alkavat täyttyä ihmisraunioista tai jopa ruumiista, ja vasta sitten hätkähtää tilanteesta, kun vapautusjoukot tulevat lopettamaan ne ja laittamaan leiriä ylläpitävät oikeuden eteen, sinutkin.
  Nykyisin jo turhan suuri joukko kansalaisista (myös siis viranomaisista) on lähes kykenemättömässä tilassa edes kohtaamaan "heidän" tottumuksistaan, kaavoistaan, näkökulmistaan ja uskomuksistaan poikkeavaa tietoa. Aiheita ja näkökulmia joista aiheutuu liian epämiellyttäviä tunteita ja ajatuksia. Alitajunnalla mahdollisesti ratkaiseva rooli tämän kaltaisissa tapahtumaketjuissa ja ilmiöissä. Kuten tiedetään että huomiokyvyn ja aivokemian suhteen on ollut pitkään käytössä yleisesti haitalliseksi tiedettyjä tapoja (some jne.), joten ainakin löytyy altistavia tekijöitä tiedostamattoman materiaalin kerääntymiseen aivojenkin alueelle.
  Pinnallinen oireiden "hoito", purku, pärskiminen, puklailu, "oman" leirin puolustus, väistöliikkeet ja torjunta-taktiikat ovat kyllä kehittyneet, muttei itse terveydentila, siis mm. tiedon (ja tunteiden) käsittely, kohtelu ja varmennus. Psykologiset oireilut ja sairaudet, mm. tunteiden kohtaamisen, käsittelyn ja hallinnan vajeisiin tai puutteisiin liittyen, ovat jo liiankin yleisiä ja vaikeassa tilassa. "Vaarallista ja uhkaavaa tietoa. (Pakko siis olla myös väärääkin.)" -reaktiot lähes jokapäiväisiä liian useilla ihmisillä.
  Näiden potilasmassojen ja näiden kognitiivisten kykyjen ja tapojen ja psykologisen(kin) terveydentilan tason kautta ja avulla meidän on kuitenkin myös jatkossa kyettävä vastaamaan ajankohtaisiin haasteisiin ja suoriutumaan jokapäiväisistä, yhteisistäkin tehtävistämme. Tässä on taas upea esimerkki lisää historiaan miksi voimakkaita sosiaalisia ja yhteisiä (kollektiivisia) ilmiöitä ei pidä kohdella näin vastuuttomilla tavoilla.
  Tilannetta ei tulisi altistaa, saati ajaa edes lähellekään näin sairasta tilaa, altistuttaen vielä suuremmille vahingoille, kun ilmaantuu lisää haasteita ja vakavampia haasteita. Kuten vaikkapa talouden kautta koetaan ~5v sisään, saati kun "Kiina" saa jäämeren reitin valmiiksi, tai "EU" näyttää hampaansa liittovaltiona ja myös "Venäjän" ja "Yhdysvaltojen" kautta käytetään tätäkin maata vielä kovempaa pelinappulana, siirtomaanakin.
  Yhtenäinen, eheä ja kaikin puolin terve Eurooppa olisi varmasti hyvä asia niin nyt kuin myös tulevaisuudessa, joten miksi tuhoamme näillä pakkotoimilla sellaisen muodostumista, aina sen perusedellytyksiä, ihmisoikeuksia myöten. Teemme Euroopastakin yhteensopivan Kiinan tyrannian ja hirmuvaltaisuuden kanssa ja lisäksi täysin alttiin riekaleen, helpon kohteen vieläpä, jos jatkamme tätä rataa.
  Tämän tekstin tarkoitus ei ole olla mukava, miellyttävä, sovitteleva tai erinomaisen tasapuolinenkaan (sellaisen version voi kyllä pyytää ja tehdä porukalla), vaan koittaa edes hieman valottaa ilmiselvästi oleellisia näkökulmia ja seikkoja jotka ovat lähes täysin unohtuneet, ja jo nyt valtavan kalliiksi käyneellä hinnalla, kasvaen jatkuvasti korkoa (myös verellä mitattuna). Näkökulmia joissa siis piilee valtavien hyötyjen mahdollisuuksia, johtuen jo pitkään vallinneesta pinnallisuudesta, teeskentelystä ja muusta typeryydestä.

Ainoa ele poliittiseen korrektiuteen kuuluu seuraavanlaisesti:
Mm. professori Martin Kulldorffia myöten meille on jo muistutettu että paljon vakavampaa vahinkoa aiheutuu rokotteiden luotettavuudelle rokote-fanaatikkojen toimesta, kuin kaikista hurjiempienkin rokote-vastustajien kautta, emmekä kohdenna laisinkaan voimavaroja kyseisen vahingon ja vahingonaiheuttajien torjunnaksi.
  Miksi emme välitä rokotteiden luottavuudesta? Eikö se muka juuri ole kaiken rokotevastaisuuden kitkemisen tarkoitus? Vai emmekö siis välitä muuta kuin mielikuvista ja valehtelusta? Vai ovatko viranomaisemme niin kyvyttömiä etteivät kykene seuraamaan oman alansa perusasioitakaan? Mitä muita vaihtoehtoja jää jäljelle, tietysti siis mm. henkilöön kohdistuva hyökkäys hetken hämäykseksi ja muut väistöliikkeet ja taktiikat. Mutta tarkoitan siis itse viranomaisten tilasta, sillä jos näinkin törkeä kyvyttömyys ja/tai tekopyhyys ja petollisuus vallitsee, niin eikös se.. ..juuri vastaa näitä 2v aikana saatuja "tuloksia"? Mikä on toimintamme, rajoitustoimien, perustuslain uhkaamisen, massiivisen psykologisen vahingon ja manipulaation, kansalaisten sirpaloittamisen, taloudellisen kuristumisen ja muiden karmivien kompromissien kautta toteutetun toiminnan tarkoitus?


Miksi vastuuasemissa ja virka-asemissa olevat eivät tee töitään?! Tai pyydä edes apua jos ei onnistu? Tai eroa jos eivät kykene? Kaikki lahoaa ja luhistuu muutoin maanpetokseksi saakka, jopa törkeäksi sellaiseksi. Saatte siis itse päättää, onko tämä teksti avun tarjous ja lahja teille, vaiko rikosilmoitusten sarja teistä. Siirtomaista, kaivosyhtiöistä jne. on yltäkylläisesti varoittavia esimerkkejä jotka riittäisivät jo isessään, lisäksi on lähes jokaiselta oleelliselta yhteiskunnan osa-alueelta vastaavan sietämätöntä riskiä yhteiskunnan eheyden, itsenäisyyden, rauhan ja muun terveyden kannalta, joita ei huomioida, vaan käytetään niin järisyttävän pinnallisiin ilmiöihin aikaa kuin päivittäin voi lukea ja kuulla ja nähdä julkisuudesta.
  Nykyajan tilanteessa jos jätämme jonkin kriittisen osa-alueen, ilmiön tai jopa kokonaisuuden heitteille, altistumaan kyvyttömyydelle ja/tai välinpitämättömyydelle, niin jätämme koko kansakunnan vakavaan vaaraan, kuten vaikkapa yleisesti tiedetään ja tunnustetaan mm. sähköverkkojen suhteen. Kansanterveys on vielä suurempaa vastuuta vaativa kokonaisuus, jonka vaurioita on jopa mahdotonta korjata. Nykyisiä haasteita kovempia tilanteita voi tapahtua koska vain, ja jos kohtaamme ne tällä nykyisellä kyvyttömyydellä, pinnallisuudella ja typeryydellä, niin aiheutuu varmasti vielä katastrofaalisempia riskejä ja vahinkoja.
  Näistä nykyisistäkin virheistä, farsseista ja fiaskoista aiheutuvia vahinkoja alamme hahmottamaan täysin vasta sitten kun talous on kohdannut kunnolla maanpinnan (hirttänyt ja sulanut kiinni) jne. ja WEF:n käsittämättömän typerille ehdotuksille altistumisen, tai alistumisen, riskit ja vahingot kohdattu jne..

Jos ajankohtainen tilanne ei ole juurta jaksaen tarkassa tiedossa, ks. vähintään todisteet linkeistä 1,2,5,6,8,10 alhaalta, appendix A:sta. Suurin piirtein tuossa tärkeysjärjestyksessä.
  Kohokohtia niistä mm.: Olemme keskellä maailmanhistorian törkeintä farssia (ainakin ja varsinkin) kansanterveyden saralla. Järjenkäytön sijaan suuret osat kansoista ovat tottuneet seurata sosiaalisten siteiden tuomia tunteita (turvallisuudentunne, yhteyden tunne) vaikka ne olisivat kuinka ilmiselvästi petollisella pohjalla ja tuhoisassa suunnassa. Niin paljon ja pitkään olemme altistuneet mm. merkityksettömyyden, eristyneisyyden ja ahdistavien tunne-tilojen kautta tälle "mass formation" ilmiö-kokonaisuudelle.

Lisää maistiaisia..   Kansanterveyden tieteellistä näyttöä ja kirjallisuutta on laiminlyöty ja rikottu jo (josta mm. Great Barrington julistus muistutti vankasti) yli vuoden verran. Valheet, väärinkäytöt, virheet ja petokset paljastuneet jo virallisestikin yli kk sitten, 2.11.2021, tuotteesta jota THL edelleen sallimassa tai jopa laajentamassa kohdistamista 5-11v:n ja jo sallinut ja suositellut aina 12v lapsiin saakka. Vailla oleellista näyttöä, vailla tarvittavaa todistusaineistoa (tai sen julkaisua), vailla oleellista julkista keskustelua ja kunnollista tarkastelua. Rikkoen ja loukaten käytännössä kaikkia tieteen ja etiikan perusperiaatteita. Etenkin kansanterveyden tieteellistä kirjallisuutta ja tähänastista tietoa ja tuloksia. Jo viime epidemian (2009-2010) jäljiltä tullut tarpeeksi todistusaineistoa oikeustapausten ja julkaisujen myötä (2018), osoittamaan täysin törkeäksi välinpitämättömyydeksi mm. THL:n edelleen jatkuvan (taktiikan) vastuun ulkoistuksen EMA:n kautta (joka ollut mukana useissa paljastuneissa väärinkäytöksissä, siis mm. piilotellut virheitään ja jo löytyneitä uhkia ja puutteita turvallisuudessa jne.) ja myös tietysti omienkin perusteluiden ja todisteiden julkaisun puuttumisen vuoksi.

Yleinen todistusketju: [THL: "EMA:n (FDA:n jne.) hyväksynnän vuoksi suosittelemme tätä" -> Ministeri/virkamies: "THL suosittelee" -> Media: "Tämä on totuus, koska THL ja ministeri, kaikki poikkeavat kannat ovat vääriä, petollisia ja vaarallisia"] On siis täysin rikki ja haitallinen jo ilman että olisi räikeitä puutteita ketjun alkupäässä, saati näin vakavia. Puhumattakaan miten hyytävästi historia (ja Australia tälläkin hetkellä) opettaa ja varoittaa tuollaisista kaavoista ja ilmiöistä.

Tahdommeko todella arvostaa tuon tasoista kykyä kohdata ja käsitellä aiheita ja keskustella niistä, ja myös tuollaista asennetta ja logiikkaa, yli vaikkapa Doshin ja Kulldorffin? Sillä tuon kaverin kampanja on tismalleen sama jonka tälläkin hetkellä liian sankoin joukoin sallimme edetä kotimaassammekin. Noudattamisella, osallistumisella ja alistumisella näihin perustuslain rikkomisiin, maanpetoksiin. Ja etenkin pelon kautta pedataan pedolle petiä. 

Vaikka vuosikymmeniä onkin totuteltu ja tuputettu uskomaan ties mitä auktoriteetteja, nyt ollaan jo niin pitkällä ja syvällä suossa että on aika katsoa ja tarkastella tuloksia ja tilannetta ja viranomaisia todella tarkasti ja huolellisesti ja perinpohjin. Vaikka kuinka pelottaisi ja aiheuttaisi ties millaisia alitajuisia torjuntareaktioita ja epäilyjä ja väistöliikkeitä. Siis vaikka kuinka "ei kiinnostaisi".

Tämä on nyt samalla mitä oudoin, häpeävä, pettynyt ja vastahakoinen työhakemus kaikkiin ajankohtaisia riskejä arvioiviin, tutkiviin, valvoviin, ja hallinnoiviin tehtäviin, niin kansanterveyden kuin maanpuolustuksen suhteen, ja samalla joko tuen ja avun tarjous tällä hetkellä kyseisiä tehtäviä toteuttavia ja vastuuta kantavia kohtaan, tai rikosilmoitus heistä, joissain tapauksissa heidän itsensä käsiteltäväksi. Jonkun nämä työt on tehtävä, oikein tai uudestaan, ja se jo kuuluisa kumisaapas on kyvykkäämpi kuin usea viranomainen tälläkin hetkellä.
  Minkä vuoksi heitätte, jätätte, hylkäätte ja ulkoistatte jonkun tällaisen satunnaisen (urpon turistin, pöhkön, tollon) harteille nämä yhteiskunnan kannalta tärkeät tehtävät? Tarkoitan siis kaikkea tähän aiheeseen ja sen yhtälöihin liittyviä tehtäviä, aina oikeuskanslerista (avustajasta), eduskunnan oikeusasiamiehestä (avustajasta), lääketieteen (etenkin eettisyyttä) valvovien viranomaisten kautta maanpuolustuksesta vastuussa oleviin tahoihin, ja myös journalistien osalta, jos sellaisia edes on enää missään, vapaana siis.
  Jos yksi satunnainen kansalainen kykenee esittämään ja julkaisemaan jopa enemmän olennaista tietoa (ja hahmottamaan olennaisia riskejä jne.) mm. kansanterveyteen liittyvien mahdollisuuksien, riskien ja haastteiden suhteen (jopa kaikkein olennaisimmasta asioista) kuin se kokonainen instituutio ja laitos, jonka vastuulla tämä tehtävä on (eikä se siis julkaise mitään olennaista riskianalyysiä, hyöty-haitta-arviota tms.), niin kuinka hyvin meillä pyyhkii kansakuntana ja valtiona? Saati että kuinka hyvin näistä aiheista vastuussa olevilla instituutioilla menee?!
  En haluaisi että kukaan kansalainen joutuisi olemaan tässä tilanteessa. Enkä sitä että kukaan joutuisi näin väkisin ja yllättäin tekemään kyseisiä heitteille jätettyjä töitä, myöskään tätä tiedotusta. Olisi paljon kohtuullisempaa ja siedettävämpää jos edes vastuuta kantavat viranomaiset, myös journalismin puolelta, pyytäisivät apua, ennen kuin ulkoistaisivat nämä vastuunsa muiden harteille. Varoituskin riittäisi, niin ei tarvitsisi vahtia jatkuvasti. Tai antaisivat edes huumoriarvoksi jonkun poliittisesta manipulaatiosta tutun, vaikkapa onttojen mittareiden kautta toteutetun hämäyksen vastauksesta.
  Noh, "hyödyllistä" tässä on ainakin se että alkaa oppimaan kouriintuntuvasti millaista on asua siirtomaassa ja mielivallan vallitessa, oppii ymmärtämään historian tapahtumia ja kansakuntien ja ihmisten olosuhteita ja reaktioita ja valintoja ja toimintoja (sitä katastrofaalista typeryyttä, josta seuraavakin esimerkki).

Lisäys 24.12: mm. (EMA ja) THL on suoraan seurannut niitä mielivaltaisia kaavoja mm. luokitella statukseen "rokottamaton" ja "rokotettu", esim. vasta 7-21pv tuotteen injektion jälkeen, mitä CDC on ottanut linjakseen ja toteuttanut. Rikkoen vakavalla tavalla tilastojen eheyttä ja silti niitä on käytetty julkisesti perusteina päättömille päätöksille ja aiheettomalle, valheelliselle ja haitalliselle syyttelylle. Tuhlaten voimavaroja ja aikaa entisestään ja entisestään lisäten riskejä yhteiskunnan terveydelle (keskustelukulttuurin tulehtumisen kautta jne.).

Loppu-palikka-testiksi EU:n Digital Green Certificateen (koronapassi) liittyen: https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf Eli kuinka paljon tällä "koronapassi" termiä kantavalla "ratkaisulla" on tekemistä ajankohtaisten asioiden tai tarpeiden kanssa? Terveyden kanssa? Ministeri Krista Kiuru, olkaa hyvä.
  Kansanterveyden (ja talouden ja maanpuolustuksen) näkökulmasta on myös mm. seuraavia ongelmia: se painostaa väkivalloin ja jopa pakottaa kansalaisia altistumaan ja alistumaan vielä enemmän riippuvuuteen kännyköiden kanssa, johtaen ja osallistuen kaikkiin niihin jo tiedossa oleviin vakaviinkin psyykeongelmiin, koulukiusaukseen ja täten jopa sietämättömienkin riskien kasvattamiseen.   
  Etenkin Kiinassa on ollut kehitystä ja edistystä näiden ns. "legacy systems":n korvauksesta teknologisin keinoin. Ts. perusoikeuksien ja yksilönvapauksien tuhoamisesta kiertämällä ne (mm. kyseisen kaltaisten elektronisten varmenteiden kautta) jotta saadaan lisää dataa mm. tekoälyllä toteutetun automaattisen, kätevän ja tehokkaan seuraamisen mahdollistamiseksi. Kansakunnan Tilan valtakunnallinen terveyspassi tarjoaisi saman hyödyn ilman kyseisiä riskejä ja haittoja. Eli taitavasti tehty sketsikin on parempi tuossa tehtävässä, kirkastaen farssia vielä lisää.
  Vinkkejä saa pyytää pähkäilyyn, jos ei meinaa onnistua, tai...

Tarvittaessa hieman tarkemmin ja pidemmin (ja vielä tarkempaa löytyy jos tarvitaan):

Laastariratkaisuille on oma paikkansa, ja etenkin oma aikansa, jos laastari jätetään hautomaan haavaa, niin altistutaan turhille riskeille ja jopa vakaville vaaroille, välinpitämättömyytemme ja huolimattomuutemme mittapuulla. Lisäksi tapauksissa joissa itse tuo haavakin on vain pinnallinen osa ongelmaa tai sairautta, aiheutetaan väistämättä sietämättömiäkin riskejä ja vastaavia vahinkoja. Pinnallisuudella ja mukavalla, täysin harhaisella, turvallisuudentunteella, ilmeneepä se vaikka myös "rationaalisuuden" tai älyllisen itsetunnon tasolla, on aina hintansa, ja etenkin kova hinta on valheilla. Toivottavasti olemme oppineet jo edes mm. Chernobylin onnettomuuteen johtaneista vuorovaikutuksista ja tapahtumakuluista (valhe kerryttää velkaa totuudelle, joka vääjämättä tulee maksuun kokonaisuudessan, hirvittävien korkojen kera).
  Nykyisin on myös biologian saralla samankaltaisen vahvoja välineitä, kuin mitä fissioreaktio edusti tuolloin energiantuotannossa. CRISPR (cas-9 jne.). Valppautemme, kyvykkyytemme, vastuullisuutemme ja ennen kaikkea rehellisyytemme on (edelleen) kasvettava ja kehityttävä samassa tahdissa teknologian kanssa, jos tahdomme edes mahdollisuuden jatkaa elämäämme ihmiskuntana (Russell-Einstein, 1955). Näyttääkö julkisten voimavarojen, kuten median suunta sellaiselta? Vai väkisin vastaan vääntävältä, pinnallisuuteen painostavalta, typeryyteen tuputtavalta ja hulluuteen hukuttavalta.
  Jos valitsemme jatkossakin jättää tarkkaavaiset, olennaiset ja rehelliset keskustelut käymättä, olennaisista, tärkeistä ja voimakkaistakin asioista, niin aiheutuu aivan turhaan aivan liian paljon riskejä, vahinkoja ja hyödyn menettämistä. Kuten eritoten kansanterveytemme tarjoaa meille tästä oivallista esimerkkiä, varsin räikeästi ja selkeästi. Miten kuvittelemme kykenevämme missään aiheessa tekemään laadukkaita ja todella toimivia ratkaisuja jos emme ota aiheesta kunnolla selvää ja tarkastele sitä kattavasti? Jos vaikkapa rakennusturvallisuudessa meneteltäisiin samoin ja tehtäisiin yhtä vakavia virheitä jatkuvasti, rikkoen alan tieteellistä kirjallisuutta ja konsensuksia (Great Barrington julistus), varsinkin näin pitkään ja näin hurjilla tavoilla, niin kuinka vakavia seurauksia valvojille tulisi? Eikös kansanterveyden, lääketieteen ja perustuslain suhteen pitäisi olla vielä paljon enemän eettistä vastuullisuutta ja seurannan tarkkuutta?
 Kuten näemme ympäriltämme ja mahdollisesti tämän poloisen pikku pollamme sisältäkin, aiheutuu lisäksi mm. ylilyöntejä molemmin puolin, ja altistutaan mm. fanaattisuudelle, sokealle uskovaisuudelle, sekä vankoille ja vakaville harhoille, luullen että virallinen käsitys, joka on jätetty keskustelun, tarkastelun ja ennen kaikkea todisteiden puutteen vuoksi jopa täysin ontoksi, olisi täysin vakaalla pohjalla ja ehdottomasti oikeassa. Täysin petollisesti.
Miten nykyisin on niin kaukana edes tällainen perusymmärrys ihmisen ja tiedon perusominaisuuksista ja perustoiminnoista?
  Miksi nykyisin on vastuuasemistaan palkkaa ja/tai palkkiota kerääville viranomaillekin näinkin vaikeata osallistua olennaiseen ja (mm. tieteen ja yhteiskunnan kannalta) välttämättömään (avoimeen, julkiseen) keskusteluun tai julkaista edes hieman niistä välttämättömistä todisteista joita tarvittaisiin näiden nykyisten rajujen ja laajalti vaikuttavien valintojen ja toimenpiteiden perusteluiksi?
  Australian ja Itävallan tilanteet ja suunnat toimivat jo itsessään riittävänä varoituksena siitä minkälaisia palkintoja nykyisen kaltaisella poliittisella ja "rationaalisella" laiskuudella, kyvyttömyydellä ja pelkuruudella ansaitaan.
Vahingoittaen lisäksi mm. keskustelukulttuuria ja kansalaisyhteiskuntaa ja kansan henkeä, altistaen näin meitä kaikkia vakavillekin sairauksille ja niiden lukemattomille oireille.

Miksi on näin vaikeata käydä asiallista ja lähes välttämätöntä keskustelua näin haastavassa tilanteessa? Mikä on typerämpää ja ongelmia vaikeuttavampaa kuin kyseinen toimintamalli, taktiikka ja asennoituminen?
  Miksi on näin pelottavaa uskaltaa tarkastella ja paljastaa todellista tilaa, tilanneta ja täten avata aitoja mahdollisuuksia eheiden ja toimivien ratkaisujen selvittämiselle, tarkastelemiselle, vertailulle ja toimeenpanemiselle?





Useiden näkökulmien täydentävä vaikutus eheyttää yhteisen kokonaiskuvan lisäksi myös kutakin niistä, kunkin osallistujan kohdalla. Jos jatketaan nykyistä rataa, niin kohta keskustelun hyödyllisyydestä joudutaan tekemään jotain tuollaista perustelua, todistelua, ja väitöskirjaa, ennenkuin sallitaan edes sen pyytäminen, oleellisia aiheita koskien.
  Kyse ei ole pelkästään siitä että nämä maailmanhistorian suurimmalla, vahvimmalla ja laajimmalla markkinointikampanjalla varustetut tuotteet sisältävät heikkouksia, haavoittuvuuksia ja haittoja joista tiedämme, ja joita ei hyväksytä julkiseen keskusteluun. Puhutaan onttoja sanoja erittäin tärkeistä perusasioista ja toimista, joita ei kuitenkaan kunnioiteta eikä toteuteta. Kuten että "hyötyjen tulee olla haittoja suuremmat", ilman että esitetään edes sitä raakiletta riskianalyysistä, jollaisella ties missä ja miten suljetussa piirissä on "perusteltu" mielivaltaisia (suljettuja, salattuja) päätöksiä. Kehitystä siis olisi että saataisiin edes tekosyyt tai tekosyinä toimivat laskelmien ja arviointien riekaleet esille. Tämä jo itsessään olisi riittävä syy sallia vähintään valinnanvapaus kyseisten tuotteiden kohdalla.
  Kyseessä ovat myös ne heikkoudet ja haitat, joiden tiedämme olevan vielä tuntemattomia. Ja tämä jo itsessään olisi riittävä syy sallia vähintään valinnanvapaus niiden valintaa koskien.
  Kyseessä ovat myös ne hyödyt jotka menetämme loukatessamme kansanterveyden periaatteita, jättäessämme mm. immuunijärjestelmän tukemiseen ja vahvistamiseen tähtäävät mahdollisuudet valintojen, tutkimusten ja rahoitusten ulkopuolella, käyttäessämme täysin sairasta ja mielivaltaista tärkeysjärjestystä toimintamme kohdentamiseen ja valintojen rajoittamiseen. Tämä jo itsessään olisi riittävä syy sallia vähintään valinnanvapaus hoitokeinojen valintojen kohdalla.
  Kyseessä ovat myös ne sietämättömät riskit jotka aiheutuvat tieteellisten periaatteiden rappeutumisesta ja jopa tuhoutumisesta. Tämä olisi itsessään riittävä syy lopettaa koko mielivaltainen ja mielisairas toiminta, kampanjointi, taktikointi ja strategia. Nykyiseen suuntaan nähden ei ole kuin parempia vaihtoehtoja.
  Kyseessä ovat myös ne sietämättömät riskit jotka aiheutuvat kansanterveyden ja epidemiologian tieteellisen kirjallisuuden välttelystä, ohittamisesta, loukkaamisesta ja jopa tuhoamisesta.
  Kyseessä ovat myös ne sietämättömät riskit jotka aiheutuvat perustuslain ja ihmisoikeuksien yleismaallisen sopimuksen rikkomisesta, vahingoittamisesta ja jopa tuhoamisesta.
  Kyseessä ovat myös ne sietämättömät riskit jotka aiheutuvat sokean ja mielivaltaisen vallankäytön noudattamiselle vaiheittain tottumisesta ja alistumisesta, myös tiedostamattomin tavoin, kuin sulkeisharjoituksien kautta. Ja että myös viranomaiset ja politiikkaan kytköksissä olevat valvovien elimien jäsenet alkavat tottua tyrannian kanssa yhteensopiviin tapoihin, menettelyihin ja toimenpiteisiin.
  Kyseessä ovat myös ne psykologiset vahingot, jotka aiheutuvat nykyisten markkinointikampanjointien ja mm. poliittisen manipulaation kautta.
  Kyseessä ovat myös ne vahingot jotka koituvat luottamuksen tuhoutuessa viranomaisiin ja asiantuntijoihin ja kansanedustajiin. 
  Kyseessä ovat myös ne mittaamattomat vahingot jotka aiheutuvat tämän maan itsenäisyyden lunastaneiden uhrausten loukkaamisesta.
  Kyseessä ovat lisäksi myös ne vahingot jotka koituvat siitä että valvovat elimemme saavat altistua vielä enemmän kohteidensa markkinointivälineiksi, ja osallistua osaltaan täten myös poliittiseen manipulaatioon ja korruptioon. Tällaisestako tahdomme maksaa heillekin verovaroista?

STM, THL, FIMEA ja muut rakkaat kumppanit, olkaapa hyvä ja julkaiskaa edes jotain siedettävän riskianalyysin yritystä siitä missä suhteessa ikäryhmittäin hyödystä ovat haittoihin nähden. Ja osallistukaa keskusteluun, joka on tieteen toiminnan ennakkoehto, myös vähintään siedettävissä määrin. Saa myös tehdä työnsä ihan kunnollakin ja tehdä kattavaa ja pätevääkin riskianalyysiä, vaikka nyt alkuun edes kerran kahden vuoden sisällä. Laatua saa olla reippaamminkin, mutta tähän astisten tulosten ja tilanteen vuoksi ei teiltä voi vaatia mitään tai edes toivoa kuin että tulisi nyt edes siedettävää jälkeä.
  Olisi törkeää välinpitämättömyyttä jo se että 40v ja 80v ihmisiä sumputetaan samojen toimenpiteiden alle, toimenpiteiden joihin liittyy tuntemattomia pitkäaikaisia riskejä, ja joiden hyöty on hyvin erilainen ikäryhmien kohdalla. Käsittämättömän ja hirvittävän typerää, vastuutonta ja lähes varmasti myös rikollisen sairasta on tämä toiminta jossa niputetaan jo alle 30v, ja alle 20v, ja alle 10v, ja jopa 5v pikkulapset samojen tuotteiden kohteeksi, varsinkin kun vielä lisäksi yksi maailmanhistorian törkeimmistä skandaaleista kohdistuu kyseiseen tuotteeseen, sen jo valmiiksi hataralla pohjalla olevan turvallisuusnäytön valheellisuuteen ja virheellisyyteen (linkkiosio lopussa, linkki 2.).

“What is the purpose of pharmacovigilance if nobody is acting on the information?
This information took eight years to come to light through academic work and litigation.

Is this acceptable?

If the information at our disposal is partial, that is the direct consequence of secrecy, which should not surround any public health intervention.”

-Dr. Peter Doshi, BMJ, 2018 (2009-2010 pandem.. siis GSK:n tuotteen ja EMA:n virheiden ja laiminlyöntien jäljiltä)


Tämä on mitä otollisin tilanne oppia miten valtavan hyödyllistä on olla valpas ja kitkeä korruptiota, etenkin sen rakenteellisia muotoja.
Ja huomata miten paljon mahdollisuuksia siihen on, miten monilla aloilla ja miten monissa muodoissa voimme leikata sitä.
  Valintana onkin että ymmärrämmekö leikata korruptiota, vai alammeko sen saattelemina leikkaamaan kaikkea eheää ja todellista, myös toisiamme.
  Valintana on että uskallammeko tarkastella mitä tekijöitä liittyy tilanteeseen jossa ”On vaikea punnita ihmishenkiä ja euroja vastakkain, mutta se on tehtävä”, eli mitä kaikkea (viitekehykseen ja aksioomiin) vaaditaan että kyseinen asetelma ja kysymys on edessä. Tai sitten se että jatkamme edelleen kulkua tarkastelemattomasti, kyseenalaistamattomasti, ehdottomasti (sokeasti) uskoen ties kenen perässä, kuin kaltoinkohdeltu koira välinpitämättömän ja typerän omistajansa ketjussa.
  Ja jos arvioijat ovat osoittaneet typeryytensä näin järjestelmällisesti ja jatkuvasti ja vakavasti, kuten nähdään pieniä yksityiskohtiakin myöten, kuiten vaikkapa valinnoissa maskien suhteen: Valitaan käyttää pitkä-aikaisesti lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja kehnoista ja saastuttavista materiaaleista tehtyjä suojaimia, vaikka valitsemalla tarkoitukseen sopiva vaihtoehto, eli pitkä-aikaisempi, vaikkapa kiehuttamalla desinfioitava, niin saadaan pienemmillä kokonaiskustannuksilla parempi hyöty käyttötarkoitukseen, estäen tautien leviämistä paremmin, parempi turvallisuus materiaaleista johtuen ja vähemmän haittoja hengitysteihin ja ympäristöön, eli ei mikromuovihaittojakaan sisään tai ulos. Kertakäyttöbisneksen realisoituneet haitat kattavat myös jo tapahtuneen maskigatenkin. Kertoo hyvin tällaisia valintoja tekevien arvoista, asenteista, rehellisyydestä ja toimintatavoista. Tällaisten käsiin pitäisi muka antaa päätösvalta ihmishenkien suhteen, vieläpä samankaltaisen sairaalla ja pinnallisella valuutalla mitattuna?


Minkä vuoksi tahdomme alentaa ihmisyyden tällaisiin syövereihin?
Siksi että se on niin kätevää, "vaivatonta", helppoa ja taatusti petollisen "turvallista"?
  Miksi emme kohtelisi näitä tärkeitä aiheita (terveyttä, elämää, itseämme ja toisiamme, EDES hieman) kunnioittavasti, vastuullisesti ja tarkastelevasti?

Kaikki markkinointiin, manipulointiin ja poliittiseen ja taloudelliseen hyväksikäyttöön käytetty aika on pois toimivien ratkaisujen tutkimisesta, selvittämisestä, tarkastelusta, kehittämisestä ja toimeenpanemisesta.

  Olipa kyseessä miten hienot aikomukset tahansa, olivatpa ne sitten yksityisurien edistykseeen, tai maailmanvalloitukseen, tai maailmanpelastukseen tähtääviä, niin näin nykyisin tavoin niitä toteuttaen aiheutetaan vain raakaa vahinkoa. Täysin kömpelösti ja typerästi, mutta ennen kaikkea katastrofaalisella laajuudella ja voimakkuudella.

Samuel Adamsia lainaten, 1.8.1776:

".. Contemplate the mangled bodies of our countrymen, and then say, What should be the reward of such sacrifices? Bid us and our posterity bow the knee, supplicate the friendship, and plough, and sow, and reap, to glut the avarice of the men who have let loose on us the dogs of war to riot in our blood, and hunt us from the face of the earth? If we love wealth better than liberty, the tranquillity of servitude, than the animating contest of freedom - go from us in peace. We ask not your counsels or arms. Crouch down and lick the hands which feed you. May your chains set lightly upon you, and may posterity forget that ye were our countrymen. .."

Ihailtavaa empatiaa sisällissodan jälkeen.

Yritystä siihen suuntaan, lyhen manifeston muodossa:

JOS OLLAAN VALMIITA RISKEERAAMAAN MM. IHMISOIKEUDET, PERUSTUSLAKI, KANSANTERVEYS, 5V LAPSET JA ALTISTUMAAN JOPA MM. SISÄLLISSODAN RISKIN LISÄÄMISEEN (10-50v sisällä), VAIN SEN VUOKSI ETTEI VIITSITÄ TAI USKALLETA KESKUSTELLA POLTTAVISTA ASIOISTA KATTAVASTI JA KUNNOLLISESTI, NIIN TÄMÄ PALJASTAA MITÄ TODELLA ON AIKOMUKSENA. TUON TYYLINEN ASEMOINTI JA ASENNOITUMINEN RAJOITTAA VAKAVASTI SITÄ MAHDOLLISUUKSIEN ALUETTA JOITA KYSEISEN VALINNAN JA TOIMINNAN TEHNEILLÄ VOI OLLA TODELLA TARKOITUKSENAAN JA TÄHTÄIMESSÄÄN.
  TUON KALTAISET VALINNAT, VIITEKEHYKSIEN ASETTELUT, KESKUSTELUN SUUNTAUKSET JA KEHYSTYKSET, ASEMOINNIT, MENETTELYT JA ETENKIN TOIMINNAT, JOISTA KESKUSTELUN KIELTO, MYÖS HIENOVARAISIN JA SOSIAALISIN TAVOIN, TEKNOLOGISTENKIN RATKAISUJEN VOIMISTAMANA, JOPA NIIN PITKÄLLE ETTÄ DEMONISOIDAAN KANSSAKUMPPANEITA, TÄYDENTÄVIÄ NÄKÖKULMIA ESITTÄVIÄ. KAIKKI TUO ON JO SIETÄMÄTTÖMÄN YLEISTÄ, RAJOITTAEN SEN MAHDOLLISUUKSIEN KENTÄN, JOILLA KYSEISIÄ TEKOJA TOTEUTTAVAT JA NIIHIN OSALLISTUJAT VOIVAT ESIINTYÄ, KENTÄN JOKA ON ALATI KAVENTUNUT KATTAMAAN PÄÄOSIN VAIN PATOLOGIAN ALUETTA. TOIVOTTAVASTI TILANNE KEHITTYY MAHDOLLISIMMAN NOPEASTI, OLKAA HYVÄ JA PYYTÄKÄÄ APUA JOS ETTE ITSE ENÄÄ KYKENE, TOIVOTTAVASTI EDES KYKENISITTE AINAKIN HARKITSEMAAN TARKASTELLA TILAANNE.
  TOISTAN, VARSINKIN KYSEISET VIRANOMAISET, OLKAA HYVÄ JA PYYTÄKÄÄ EDES APUA, OLI KYSE SITTEN PÄTEVYYDEN PUUTTEESTA, ROHKEUDEN PUUTTEESTA TAI JAKSAMISEN PUUTTEESTA. LAISKUUTTA, PELKURUUTTA TAI TIETÄMÄTTÖMYYTTÄ EI VOIDA SIETÄÄ NÄIN ELINTÄRKEISSÄ YHTEISKUNNAN OSISSA NÄIN VALTAVIA MÄÄRIÄ JA NÄIN PITKIÄ AIKOJA.
  MYÖSKIN JOS KYSEISTÄ TAI SEN KALTAISIA VALINTOJA JA TOIMINTOJA TEHNEILLÄ ON "TEKOSYINÄ" TAI HÄMÄYKSINÄ ESIM. "EI TÄLLAISTA OLE TURVALLISTA KERTOA KANSALAISILLE", "EI KANSALAISILLA OLE JUURI MAHDOLLISUUKSIA YMMÄRTÄÄ", "TÄMÄ ON NYT NIIN VAKAVA ASIA ETTÄ PITÄÄ JÄTTÄÄ VAIN MEIDÄN HARVOJEN JA VALITTUJEN NEROJEN SISÄPIIRILLE" TMS. NIIN ON AIVAN ERI ASIA RAJOITTAA VALINNAT JA VARSINKIN TOIMINTATAVAT LÄHINNÄ TIEDON PIMITYKSEEN, TIEDON VÄÄRISTYKSEEN, TIEDON PELOTTELUUN MM. PINNALLISELLA JA JOPA PETOLLISELLA TAVALLA LEIMAAMALLA OMAA KANTAA VASTUSTAVIA VÄÄRÄN TAI VALHEELLISEN TIEDON LEVITTÄJIKSI, VAILLA PÄTEVIÄ TODISTEITA JA VAILLA MINKÄÄNLAISTA YRITYSTÄ KEHITTÄÄ JA TERVEHDYTTÄÄ ASETELMAA JA KESKUSTELUA.
  ELI ALLEVIIVATAAN JOS EI VIELÄ PUTKINÄKÖÖN OSUNUT JA UPONNUT: JUURI KELLÄÄN EI OLISI MITÄÄN ONGELMAA JOS MM. NÄISTÄ KANSANTERVEYDEN TOIMENPITEISTÄ KESKUSTELLAAN MAHDOLLISIMMAN ASIALLISESTI, KATTAVASTI, LÄPINÄKYVÄSTI JA TOTEUTETTAISIIN (KYETTÄISIIN) SITEN PÄTEVÄSSÄ YHTEISYMMÄRRYKSESSÄ JA ENTISTÄ KATTAVAMMASTA NÄKÖKULMASTA ASIANMUKAISIA VALINTOJA, PÄÄTÖKSIÄ JA TOIMENPITEITÄ, SEURATEN TILANNETTA MYÖS VASTAAVALLA, AIDOLLA TARKKAAVAISUUDELLA JA KUNNIOITUKSELLA JA PÄIVITTÄMÄLLÄ VALINTOJAMME, PÄÄTÖKSIÄMME JA TOIMENPITEITÄMME MAHDOLLISIMMAN TERVETTÄ TIETOA JA PÄTEVIÄ TULOKSIA VASTAAVIKSI.
  MUUTEN ON VÄISTÄMÄTTÄ ENNEN PITKÄÄ TULOSSA KATASTROFAALISIA ONGELMIA, JO PELKÄSTÄÄN KAPEAKATSEISUUDELLA, PINNALLISUUDELLA JA PETOLLISUUDELLA ANSAITTUJEN "PALKINTOJEN", ASIANMUKAISTEN TULOSTEN VUOKSI, JOIHIN SISÄLTYY MM. PINNALLISUUDELLA JA MIELIVALTAISUUDELLA AIHEUTETUT VAHINGOT VALVEUTUNEIDEN JA STIGMATISOITUJEN KANSALAISTEN VOIMAVAROJEN JA MUUN HYÖDYN KIELTÄMISEN, SEKÄ SUORAN JA EPÄSUORAN VAHINGOITTAMISTEN KAUTTA. SISÄLTÄEN MYÖS SIIS MM. NE VALVEUTUNEET, JA TÄTEN MYÖS ALATI USEAMMIN MIELIVALTAISESTI JA SOKEASTI SIVUUTETUT JA HYLJEKSITYT (STIGMATISOIDUT) ASIANTUNTIJATEHTÄVISSÄKIN TOIMIVAT KANSALAISET, JOTKA OVAT AVANNEET, KÄSITELLEET JA VARMISTANEET TIETOA, JA OSOITTANEET KÄYTTÄMÄTTÄ JÄTETTYJÄ MAHDOLLISUUKSIA JA KORJATTAVIA VIRANOMAISTEN VIRHEITÄ NÄISTÄ VÄKIVALLOIN DOGMATISOIDUISTA AIHEALUEISTA, JOITA ON ALATI ENEMMÄN JA JÄYKKENEVISSÄ MÄÄRIN (JÄMÄHTÄMÄSSÄ).
  YHTEISET VOIMAVARAMME JA VÄLINEIDEMME TEHOKKUUS, MYÖS MUUALLAKIN KUIN YDINASEISSA
ON KASVANUT JATKUVASTI, KUTEN BIOLOGIANKIN PUOLELLA NÄHDÄÄN, JOTEN MM. RUSSELL-EINSTEIN MANIFESTON HENKEEN JA SANAAN VIITATEN: MEIDÄN ON TARVE KASVAA SAMASSA MÄÄRIN VASTUULLISUUDESSA JA YHTENÄISYYDESSÄ, TERVEYDESSÄ. VAI ONKO MUKA NIIN VAARALLISTA PEREHTYÄ VAIKKAPA IMMUUNIJÄRJESTELMÄN TUKEMISEEN LUONNOLLISIN, LÄHES RISKITTÖMIN JA KUSTANNUKSETTOMIN KEINOIN? MIKSI VÄLTTELEMME AITOJA RATKAISUJA KUIN RUTTOA? JA HOUKUTTELEMME JA TAVOITTELEMME KATASTROFEJA KUIN KARKKIA?

Olen valmis asettamaan panokseksi kaiken sen puolesta, että jos minkä tahansa ongelman kohdalla, oli se
mahdottomalta vaikuttava talous- tai ympäristö- tai terveys- tai politiikka-aiheinen, niin kun ymmärrämme edes sen verran että totuudenmukaisuus on VÄLTTÄMÄTÖN ENNAKKOEHTO, PERUSPERIAATE aitojen (kestävien) ratkaisujen ja hyötyjen saavuttamiseksi, niin olemmekin jo lähestulkoon maalissa.
  Käytännössä tarkoittaen siis mm. sitä että (uskallamme tarkastella miten) kaikilta aloilta löytyy runsaasti (ratkaisevaa) osaamista, jota ei kuunnella päätöksenteossa, vaan jopa vältellään viimeiseen saakka, mitä suurinta vahinkoa aiheuttaen.
Esim. kun talouden saralta päästetään mm. Thomas Piketty, Yanis Varoufakis, Tuomas Malinen ja Ville Iivarinen löytämään vastaavaa seuraa, luomaan (päätösvaltaisia, tai päätöksenteossa vähintään väkevästi arvostettuja ja kunnioitettuja) ryhmiä ja kullekin hierarkialle, mantereelle, maalle ja kansakunnalle otollinen taloudellinen säännöstö (mm. Glass-Steagall-lainsäädännön kohtelun tuloksista oppien?) ja rahan muodot, niin saavutetaan täysin mullistavaa hyötyä, jonka suurin hyöty on että tällainen terve suhtautuminen ongelmanratkaisuun jatkaa kehittymistään ajan saatossa, käytännöt ja kulttuurit pääsevät tervehtymään. Myös tapa- ja ajatuskulttuurit. 
  Huom. mm. että nykyiseen verrattuna, olisi demokraattisempaa päästää kansa valitsemaan esim. tuon talouden suhteen todellisista päättäjistä, kuin mitä nykyinen tilanne on.
  Noidankehää on muodostunut lähes kaikkialla, tosin vain lähinnä siksi että aikansa eläneet rakenteet ovat luoneet omat patologiansa, valitsemalla kiinnittyä valta-asemiinsa, sen sijaan että kehittyisivät ja täten kykenisivät pysymään ajan-tasalla, elämässä mukana.

Mm. luottamus THL:n kykyyn hoitaa tehtäviään ja vastuitaan (asioissa joissa liikkuu valtavat varallisuudet) on vahingoittunut vakavasti (tuhoutunut täysin) jo viimeistään vuonna 2018. 
https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948 "..why was the public not told of early warning signs?"
(Sci hubista löytyy myös.)
Ja vahvistusta kyseiseen ongelmaan (mitä kansalaisilla on oikeus tietää, ei mitään mikä riskeeraa merkittävää mammonaa, kansalaisten terveydellä ja täten myös verellä ei ole arvoa kyseisten "valvovien" viranomaisten päätöksissä):
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n627 "The EMA .. data leak, and what it tells us about .. instability"
Ja jos jo 2009 (silloisilla markkinointibudjeteilla) jouduttiin mm. esiintymään anonyyminä, ja että jo silloin liikaa valtaa, niin mitenkäs nykyisin (kun on moninkertaiset taloudelliset vaikutusvallat ja paineet kyseessä)?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/laaketeollisuus-houkuttelee-tutkijoita-tautitehtailuun/1872640
https://www.sannamarin.net/blogi/2010/08/10/34342/?page2 Raharikas lääketeollisuus
..
https://www.tammilehto.info/professori-koronaennusteet-vailla-pohjaa-korj100.php Professori Heikki Peltola: koronakuolleisuusennusteet olivat vailla pohjaa

Ja kun mm. kyseinen törkeä ja opiskelijallekin epätodennäköinen "vahinko" ja "virhe" toistui myös 2021 kunnallisvaalien aikaan toisen kerran, niin mitä luottamuksen aihetta on enää jäljellä? Millä tai miten kuvaisit sitä toimintaa kun ensin tuotteen markkinointia kyseenalaistavia syytetään lähimmäisensä (tappavasti) vaarantavaksi väärän ja ulkoapäin ohjatun valheellisen tiedon levittäjäksi ja puolen vuoden päästä niitä samoja lauseita käytetään markkinoimaan 3. annosta kyseisestä tuotteesta, edustaen koko kansakunnan pelastusta ja turvaamista?
  Mitä pidempään viranomaiset väistelevät ja välttelevät, sitä enemmän luottamus vahingoittuu ja tuhoutuu, pitkäaikaisesti.

  Hyvä muistaa sitten kun on aidosti vakava tilanne ja hyödyllinen vaihtoehto tarjolla, eli jos ongelmia ilmenee luottamuksen puutteesta, niin kyseessä ovat osaltaan (jopa ratkaisevissa määrin) viranomaisten omat virheet ja virka-aseman väärinkäytökset.

Pelko.
Pakoilu.
Väistely.

Vastuuttomuus.

Vastuun ulkoistus, "laillisesti", tuhoten oikeusjärjestystäkin, "hyväksyttävästi", tuhoten muitakin terveen yhteiskunnan peruspilareita, kuten mm. Carunan (konsernin) mikroprosessori-arkkitehtuuria muistuttava veronkierto. Puhumattakaan sähköverkkoihinkin (myyntiin) liittyneestä törkeästä korruptiosta ja muista rikoksista mm. etenkin erään pääministerin osalta, joita ei koskaan edes harkittu tutkia, vaikka tilanne oli ilmiselvä, kansalle valehdeltiin julkisesti ja törkeästi. Joka osoittaa vielä vakavammasta, järjestäytyneestä ja rakenteellisesta korruptiosta, mahdollisesti siis laillisestikin järjestäytyneestä rikollisuudesta, joka tuhoaa yhteiskunnan peruspilarit, johtaen jatkuessaan väistämättömään tuhoon, väkivaltaan ja (~10-50v sisällä) jopa kansanmurhiin. Ensin mm. rakenteellisen väkivallan kautta, kun talousjärjestelmä kohtaa maanpintaa, ja sen jälkeen vakavien epävakaisuuksien toimesta myös aseistetut ryhmät, armeijat jne. alkavat saada kannustimia katastrofaaliseen ja traagisen typerään toimintaansa, kuten myös tämän maan viimeisimmästä sisällissodasta tiedetään.
  Jos annamme rakenteellisen korruption, velloa pinnan alla, tarkkailua vailla, muhia, lisääntyä ja jatkua, tuottaen
jopa törkeitä maanpetoksia, niistä katalampia, Kataisimpia, näitä "laillisesti" toteutettuja ratkaisuja jotka tuottavat saman vaikutuksen (mm. sähköverkkojen myynnin vakavat epäkohdat ja valheet mm. pääministerin osalta, Carua luettavaa), ei meillä ole mitään perustetta kuluttaa voimavarojamme, aikaamme ja (vastuuasemissa olevien kyvyttömyydestä, typeryydestä ja jopa korruptiosta johtuvaa) alati niukentuvaa varallisuuttamme valvoviin elimiin, suojelupoliisiin tai puolustusvoimiin. Sillä ne eivät toteuta tehtäväänsä olennaisella ja ajankohtaisella tavalla, tai kykene siihen, eivätkä edes valvomaan ja tiedottamaan tilaansa ja tarpeitaan (pyytämään tukea). Sillä jo pelkästään esim. sähköverkkojen kautta kyetään orjuuttamaan koko kansakunta lähes täysin, ja sen riskin sietämätön kasvattaminen sallitaan tälläkin hetkellä, jättämällä sähköverkkojen myyntiin liittyneet laittomuuden tutkimatta ja sallimalla kyseisten yhtiöiden toimintataktiikat ja niiden toteutustavat.
  Myöskin jo pelkästään terveydenhuollon kautta kyetään samaan, jopa vakavammin (sillä puuta sentään löytyy lämmikkeeksi vielä, terveyden suhteen ei monilla ole monissa tapauksissa mitään vaihtoehtoja).
  Eli voimme säästää valtavasti joko myöntämällä kyvyttömyyden hoitaa useita vastuualueita, ja lopettaa tuhlauksen niiltä osin, tai aloittaa huolellisen tarkastelun ja päivityksen mm. lääkevalvonnan, elintarvikevalvonnan, ja yleisemmin maanpuolustuksen osalta, tuoden ne edes hieman ajan tasalle, vastaamaan täten tehtäviään ja toimenkuviaan.


Elikkäs, koskas sitä nähdään edes olennaisimpia vertailuja olennaisten valintojen tehokkuudesta, kuten mm. https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Alliance-I-MASKplus-Protocol-ENGLISH.pdf kyseisten menettelyjen sovelluksesta, mikseipä mm. Therapeutica Borealiksen osaamiseen ja tuotteisiin yhdistettynä?
  Lisäys: Ivermektiinistäkin puheenollen, oletteko seuranneet miten suuri osa sen vähättelyyn ja haukkumiseen käytetyistä tutkimuksista osoittautui jo 2020 puoliväliin mennessä täysin rikkinäisiksi? Ja mitä Faucin emailit paljastivat niiden tutkimustenkin tekijöiden suhteen, ja aikataulujen. Ja miten edelleen kiertää niiden perusteella tehtyjen arviointeihin ja väitteisiin pohjautuvia Faktoja, CNN:n hevoslääke-uutisointikuona, sun muu klikkiotsikointi(=ydinjätettä vaarallisempaa) vielä tähän päälle oma lukunsa Dr. Farssia.
( ja lisäksi mm. https://c19early.com/ josta näkee tuonkin yhdisteen suhteen tulosten ja näytön todellista tilannetta 
https://www.youtube.com/watch?v=zy7c_FHiEac https://www.youtube.com/watch?v=E1GF0H9V_1g)

  Mm. melatoniinin, ts. laadukkaan unen (pimeässä, sopivassa sirkadiaanirytmissä jne.) kautta saadaan immuunijärjestelmän tuen lisäksi vielä valtava määrä muitakin hyötyjä. Lisäksi mm. D3:n imeytymiseen vaikuttavat seikat (mg:n muodot, K2, laadukas rasva) avaisivat ties miten paljon (todellista kustannus-)tehokkuutta, myös mahdollisesti verenkiertotauteihinkin (kalsiumin aineenvaihdunnan säätely, jne..). Puhumattakaan mm. kolesterolihypoteesin tarkastelusta (Norjalaisten tekemät laajat meta-analyysit, vanhemmassa väestössä havaittu hyötyä "huonostakin" kolesterolista). Antioksidanttien (kurkuman, tai kurkumiini-a:n valtavan tehon optimointi piperiinillä, kversetiinillä, flavonoidella ja laadukkailla rasvoilla) merkitys aineenvaihdunnassa (mm. stressiin liittyvä aineenvaihdunta) ja soluaineenvaihdunnan alati kasvava vinkkikokoelma muutenkin. Vaikkapa paastoamisenkin hyödyt (mm. 2016 Nobel, Yoshinori Ohsumi) jne. mukaan kokonaisuuteen. Vaikutukset myös siis edelleen myös oleellisesti immuunijärjestelmäänkin.
  Kuinkas paljon hyötyä voidaan tämän tyylisesti edeten ja menetellen
saada vaikkapa koronaviruksia vastaan, eli sivuoireiden sijaan kerrytetäänkin valtavalla kirjolla muuallekin vaikuttavia hyötyjä? Kuinka paljon parempia strategioita on muutenkin tarjolla, esim. vaikkapa lähteä toimimaan vahvuuksien kautta, mm. immuunijärjestelmää tukemalla, kuin yrittää teeskennellä valtavilla mediakampanjoilla että tämä ja tuo yksinäinen ja kapea tuote, tuntemattomilla riskeillä ja olemattomilla muilla hyödyillä, ja pikku hiljaa paljastuvilla vakavillakin haitoilla, olisi hyvä valinta, (pitkäkestoisen) kokonaishyödyn ja kustannustehokkuudenkin ollessa täysin sietämättömällä tasolla.               Edelleenkään, näille menneille, tähänastisille valinnoille, taktiikoille ja strategioille ei ole mitään puutetta paremmista vaihtoehdoista. Meidän ei juuri muuta tarvitse tehdä kuin huomata minkälaisen aarreaitan päällä seisomme (koska olemme olleet niin laajalti ja syvästi typeriä niin pitkään ja jopa tottuneet siihen). Aineenvauhdunnan ongelmat taitavat olla niin vakavia ja yleisiä ettemme ole kyenneet kunnolliseen ajatteluun ja päätöksentekoon vuosikymmeniin? Tai tunteidenkaan käsittelyyn ja hallintaan?
  Olisiko jo kenties korkea aika uskaltaa lähteä tutkimaan ja kulkemaan kohti terveyttä? Luopua edes ripauksesta näistä kammottavista kahleista joilla olemme tottuneet kovaa kärsimystä aiheuttaen supistaa ja kätkeä tämän paahtavan mysteerin, kauneuden ja rakkauden elävästä
elämästä.

"Kuinka monta uutta (ja parempaa) Nokiaa menetämme (tai kuristamme)" jäädessämme kankeisiin ja jopa korruptoituneisiin kuvioihin ja auktoriteetteihin kiinni?

Sokeasti.

Tai jopa typerämmin (jos mahdollista), luottaen tahoihin jotka omaavat suurimmat rikosrekisterit. 

Maksaen jopa rahalla, verovaroilla, omasta orjuutuksestamme ja jatkuvasta altistuksesta sietämättömille riskeille.

Veren lisäksi.

Ostaessamme yhteensopivuutta mielivaltaisuudelle ja hirmuvaltaisuudelle.
Onko olemassa mitään puutetta paremmista sijoituskohteista?
Tai parempaa esimerkkiä typeryyden multihuipentumasta?


Lisäksi myös kielen vääristyminen olisi riittävä syy jo itsessään lopettaa tämä hulluus ja sairaus.
  Kuten mm. George Orwell on kattavasti muistuttanut teoksissaan. Esim. "rokotevastaiseksi" tms. leimattu henkilö on käytännössä lähes aina vain ihminen joka esim. tuotekategorian vastustamisen sijaan onkin vain nähnyt mm. THL:n virheitä ja törkeää vastuuttomuutta ja etenkin palautteen ja keskustelun välttelyä tarpeeksi.
  Oma asiakokonaisuutensa ja rikosten sarjansa on vielä tämä mielivaltainen luokittelu tilastoissa rokottamattomiksi, vaikka rokote on annettu. Sen voi kyllä tehdä erityistarkoituksiin, mutta nyt sitä on hyväksikäytetty yleistämällä, ja julkisuudessa aseena käyttäen. Ja mittauksen suhteen on lukuisia vakavia ongelmia, sekä myös tietoista manipulointia, petosta, kohdistamalla toimenpiteet tähän keinotekoisestikin määriteltyyn ryhmään "rokottamattomat". Kun kerta kaikkia tällainen on jo sallittu, niin voidaanko luottaa ylipäätänsä mihinkään laskelmaan, esitykseen, kuvaajaan tai termiin, mitä esitetään kyseisen syyttäjä-tuomari-rankaisija-kokoonpanon toimesta? Koko oikeusjärjestyskin tuhoutuu näin. Hivuttamalla juuri sellaista vauhtia ettei liian moni älähdä liikaa.
  Virka-asemien väärinkäyttö aiheuttaa kyseisiä ongelmia, joita koitetaan myös tietoisesti ja tarkoituksenmukaisesti vääristää ja ulkoistaa uhrien harteille. Mitä selviää kun uskalletaan tutkia mikä on suurin rokotteiden luottamusta tuhoava tekijä? Kuinka suureksi paljastuvat poliittisesti kytkeytyneiden THL:n ja FIMEA:n ja yliopistollisten sairaaloiden ja rokotetutkimuskeskuksen viranomaisten roolit? Tai vastaavasti kytkeytyneiden "journalistien" tai itse poliitikkojen osuudet ongelmiin? KRP? Supo? Puolustusvoimat? Huoltovarmuuskeskuksenkin vastuuasemat? Kukaan ei ole vielä vastannut yhtään mitään, vaikka vuosikymmeniä kyselty.
  Sairaudet ja ongelmat pitkittyvät ja vakavoituvat näin menetellen jatkuvasti, kuten sairaalajonot ja sairaudet ja ihmisten kärsimys, kun tehdään täysin mielipuolisia ja putkinäköisiä päätöksiä, taloudesta tutulla keinotekoisella ja äärimmäisen lyhytaikaisella aikaperspektiivillä. Vaikkapa keskus-sairaaloiden kohdalla rajoitettu lääkärin aikaa jopa alle 15min potilasta kohden. "Hyödyllistä" kyllä pikaruoka-lääketaktiikoille, "yllättäen". Sairasta sairaanhoitoa ja terveyden tuhoamista. Myös korruptiota ja kansanmurhaan lipsumista, riskeerausta ja hivuttautumista, sovinnaisin, tutuin ja normaalein tavoin.
  Kuten mm. opioidiepidemian kohdalla ollaan jo oikeustapauksissakin nähty ja saatu selville: https://www.sacklergallery.com/bryan video 7 ".. we must hammer on the users, they are (the scapegoat, the projection of our crimes)".

  Niin että siitä vaan nyt sittenostamaan niitä kymmenien miljardien lennokkeja, viimeisenkin varallisuuden hävittäjiä, 
 iso kuva: https://ibb.co/zSvLJmG
itse sivulle linkki
velkakierteeseen hävittäviä (ja alati kallistuvaa sähkönsiirtoa, ja alati kallistuvia lääkeyhtiöiden toimimattomia tai ties miten vahingollisia tuotteita, mitähän yhteistä niillä kaikilla mahtaisi olla? .. Kenties omistajat?) kun lisäksi on mahdollisesti maailmanhistorian epävakain ja riskialttein (euro-maissa, ilman vakauskeinojen ja paikallisvaluuttojen apua) taloustilanne päällä ja täten myös mm. nälänhädän riski suurimmillaan. Eikä alkujaankaan muka ole varaa edes vanhustenhoitoon tai kunnon kouluruokaan tai mukamas edes yli 50 tehohoitopaikkaan (vaikka tehohoidosta vastaavat kertovat tilanteesta hyvin eri tavalla), vaikka 300:sta oli puhe alkuvuodesta (ja 1000:sta aiemmin). Mitkähän on kustannusarviot siitä että 250 koronavirus-paikkaa lisätään väliaikaisesti kun verrataan niihin kustannuksiin jotka koituvat kun yhteiskunnan peruspilarit tuhotaan kuin sammakon lihakset hitaasti lämmitettävässä kattilassa. Lämmittelyä on toteutettu jo vuosikymmeniä, sokean tottelevaisuuden tuputusta, imettämistä ja upottamista. Mutta silti yllättää että maanpuolustuksesta vastaavat tahot, puolustusvoimia myöten ovat näinkin törkeän välinpitämättömiä, tai kyvyttömiä (typeriä) mm. Pfizerin ja Lockheed Martinin kautta toteutuviin riskeihin, talousmahtien toimesta
(jonka hierarkian kärjessä ovat Vanguard, Blackrock ja State Street).

Kansakunnan yhtenäisyys, valppaus, rohkeus, rehellisyys ja rakkaus ovat välttämättömiä, myöskin mullistavan tehokkaita keinoja kohdata nämä koettelemukset ja aidosti parantaa nämä nykyisetkin sairaudet. Menneistä voidaan myös ottaa upeita esimerkkejä, kuten vaikkapa presidentti Franklin D. Rooseveltin ja kenraali Smedley Butlerin haasteista. Löytyy yllättävän paljon samaa.

Frank Herbertiä (Dune-kirjat) lainaten:

Pelko on mielen tappaja. Se vie väistämättömään tuhoon.


Yksi ratkaisuehdotus (lähestymistapa, näkökulma):

Kohdataan ja käsitellään mahdollisimman hyvin olennaiset perustekijät jotka muodostavat nykytilanteen, esim. historia (laaja aikaperspektiivi) voi toimia yhtenä hyvänä tukipilarina (paremmassa todennäköisyyksien) hahmottaessa mm. näitä kroonisia ja vakavoituneita sairauksia jotka kärjistyvät vallankäyttäjien ja talouselämän kohdalla (lyhytnäköisyys, pinnallisuus, vastuuttomuus, vakavat addiktiot). Kasvatetaan täten ymmärryskykyämme ongelma-mekanismeja kohtaan, ja katkaistaan ainakin oma osamme niistä mahdollisimman hyvin. Tieto on toiminnan edellytys. Mahdollisimman tarkkaa ja monesta näkökulmasta varmennettua tietoa, jotta myös muukin toiminta (ajatustoiminnan lisäksi) kykenee olemaan eheää ja tehokasta, pitkällä aikavälillä, eli todellisesti hyödyllistä.
  Kokoontuminen ja yhdentyminen, kukin osaltaan liittyy tai luo edes yhden, mahdollisimman terveen ryhmän ja alkaa yhteistyöhön muiden vastaavien kanssa mahdollisimman paljon ja laajalti ja rajoja sulattaen ja ylittäen.
  Täten menetellen ja jatkaen on täysin väistämätöntä että terve yhteiskunta muodostuu, terve vuorovaikutus ja yhteistoiminta väistämättä kasvaa ja kattaa lopulta kaiken koko yhteiskunnassa. Tämä alkuvaihe on ainoa joka tuntuu haastavalta tai mahdottomalta, mutta se on samanlainen harha kuin se että luulisi ettei terho tai taimen millään pysty kasvamaan valtavaksi puuksi. Ilman tervettä rakennetta ja suuntaa, mitkään ratkaisut, varsinkaan nämä jo normaaleiksi mielletyt laastariratkaisumme, eivät koskaan kykene korjaamaan tai muodostamaan tervettä rakennetta, tuomaan aitoa terveyttä yhteiskuntaan. Esim.
etenkin kieltolait jne., jotka välttelevät aidon ongelman kohtaamista, mm. addiktioiden perusmekanismin kohtaamista, tarkastelua ja korjausta, ja luoden pohjaa sille että muut "ratkaisut" aiheuttavat vahinkoa lisäämällä näitä virallisesti tiedostamattomia haittoja jotka liittyvät addiktioiden muodostumiseen, kuten että ihminen kokee olevansa erillään, eristyksissä. Eli tässäkin huomataan, voidaan tietoisesti taas valita sairauksien sijaan rakentaa yhteyttä ja yhtenäisyyttä. Tämä kunkin yksilön kohdalla toteutuva valinta vaikuttaa yhteiskunnan lisäksi myös tähän sisäiseen ympäristöömme.
  Eli lyhyesti, valintana on edelleen, ja aina, tämä klassinen: "erillisyys vai yhtenäisyys", "sairaus vai terveys", "pelko vai rakkaus". Valitkaamme niin viisaasti kun vielä kykenemme, aika tukee tuntuvalla tavalla, haasteet kasvavat jatkuvasti vältellessämme ongelmiamme ja täten mahdollisuuksiamme.
 
Joko kokoonnumme ja kokoamme lämpömme yhteen, roihuten ja kukoistaen yhdessä, tai sammumme erillisinä, häkää kytevinä hiilenpalasina.

- - - - - - -


- - -

Lisäys 24.12: Huom. muistakaa asioiden pintasuolaus, "take this with a pinch of salt". Älkääkä jääkö täten aiheiden pinnallisiin puoliin kiinni (alttiiksi näille yleisille kehystyksille ja houkutteluille). Kuten BMJ:n kohtaama Fact-Checkaus, tai John Stosselin oikeustaistelun ja oikeudenkäynnin paljastama ja todistama Fact-Checkailun petollisuus osoittaa, niin asioihin on hyvä perehtyä kunnolla ja mahdollisimman tasapainoisesti, ja se ei siis tarkoita sitä mikä tuntuu keskinkertaiselta tai keskiarvolta "normaaliin" tai arkiseen, sillä arki alkaa olla hyvin syvällä suossa ja haudassa. Ohituskaista tieteellisen vertais-arvioinnin ja julkaisun suhteen on sietämättömän vaarallinen. Sosiaalisesti ja jopa laillisesti oikeutettu suljetun (huonoimman) wikipedia-artikkelin kaltaisen ratkaisun (joksi Fact-Checkaus on jo paljastunut) käyttö pätevänä perusteluna tai todisteena on katastrofaalinen idea ja hanke. Ottakaa opiksi vaikkapa katolisen kirkon (Paavin poliittisen ja taloudellisen vaikutusvallan noustua) suhteen kyseisestä tiedon ja totuuden ohituskaistasta ja sen vahingollisuudesta. Toiminta samanaikaisesti niin syyttäjänä, tuomarina että mestaajana.
Suosittelen siis vaikkapa käyttämään tätä seuraavaakin materiaalina hahmottaa mahdollisia kaavoja, taipumuksia:

Lisäksi on liuta tavanomaisen törkeän huterasti (mm. ei huomioitu kyseessä olevan PCR testeistä, eikä massiivisista määristä, näin yhtäkkiä vieläpä, jne.) "Fact-Checkattuja" "hieman" outoja "yhteensattumia" kuten vaikkapa: valtava PCR-testien (jotka ovat siis aivan kelvottomia) roudaus ympäri maailmaa jo 2017 ja 2018, joissa sattuu lisäksi olla hieman outo nimike, "vahingossa".

Näitä kahta on ainakin "Fact-Checkailtu" "puolueettoman" "itsenäisen" "tutkijan" toimesta:
https://web.archive.org/web/20200906005700if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/382200

https://web.archive.org/web/20200905203203if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2018/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/382200

Mutta kun jo mainittujen "Fact-Check"-vajeiden lisäksi on mm.:
https://web.archive.org/web/20200905210427if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

https://web.archive.org/web/20200905222651if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2018/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

Vaihda siis 2017 ja 2018 vuoden listoista tuo tuotekoodi linkin lopusta sopivaksi:
https://web.archive.org/web/20200905215731if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2018/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/902780

https://web.archive.org/web/20200910015947if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2018/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/382100

- - -


"Loppukevennykseksi":


"Vastuu kannetaan (ulos tunkiolle ja haudataan syvälle)."
                                  - Terveysministeri, 2011, Paula Risikko
                                    (- ja kaikki seuraavat ainakin tähän saakka)
                                                                    sulkujen sisältö ulkopuolisten kommentteja

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/paakirjoitukset/tieto-ndash-toivo-ndash-rakkaus/

"Arkisten kremppojen hoitaminen .. on yleistä ja ymmärrettävää. Vakavia sairauksia tulee kuitenkin hoitaa tieteellisesti vaikuttaviksi ja turvallisiksi todistetuilla hoidoilla."

Mikä on se takuu ja laaduntarkkailu joka tapahtuu siinä että milloin mikäkin mielletään vakavaksi ja mikä "arkiseksi krempaksi"?
  Kuka on vastuussa? Ja kuka valvoo vastuunkantajaa? Ja vastuunkantajan valvojaa? jne..
  Millä näytöllä voidaan oikeuttaa mikäkin voimankäyttö ja jopa väkivalta (pakkokeinot)?
  Riittääkö edelleen perusteeksi että "nyt on tällainen EMA:n tilapäinen hyväksyntä asialle, joka nojaa pääasiassa (vaikkapa) FDA:n, joka julkaisee todisteensa vuonna 2076."?!? Riittääkö siis pelkkä ("CE"-)leima? Saako se olla yhtä törkeästi rikki kuin esim. IKEAN FSC sertifikaatti (UNESCON maailmanperintökohdetta, Karjalan aarniometsiä sahaamalla)?

Miten vakava farssi siis sallitaan lainvoimaiseksi todisteeksi perusoikeuksien rajoittamiseksi?
  Miksi tällaisia kysymyksille tehdään tarvetta? Eikö meillä muka oikeasti ole parempaa tekemistä?
Ja jos THL:n Markku Tervahaudan mukaan: "On lääketieteen asiantuntijoiden tehtävä arvioida rokottamista, ei poliitikkojen."

Ja että "Tervahauta pitää hyvin epäasiallisena sitä, että epämääräisistä hallituslähteistä käsin maalitetaan julkisesti yhtä ihmistä."

Niin mitenkäs tässä tilanteessa kun yli 5.5 miljoonaa ihmistä on maalitettu ja saatu alistettua eri-asteisen propagandan alle jo kohta 4 miljoonaa? Kuinkas epäasiallista se sitten jo on? Lisäksi mm. se että kuinkas objektiiviseen suhtautumiseen kykenevät nämä tuotteisiin injektoidut (ja alati jatkuvalla toistolla indoktrinoidut) kansalaiset, vrt. muihin?
  Olemme julkisesti valinneet keskittyä vain toisesta suunnasta infektoituvaan ja vääristettyyn tietoon, jolloin olemme jättäytyneet täysin alttiiksi vastakkaisen, jolla on valtavat voimavarat, monituhatkertaiset. Ja vaikka kun on ollut paljon pienemmät varat kyseessä, niin lähi-historiassa on sorrettu ja jopa tuhottu kokonaisia kansakuntia ja valtioita valheisiin perustuen, joten mitä voimme olettaa tapahtuvan kun on isommista summista kyse?
  Ihmeenkaltaista vastuullisuutta, tiedon eheyttä, läpinäkyvyyttä ja pätevyyttä tasapuolisessa tarkastelussa?

Mikä on todennäköisyys että taloudellisten ja poliittisten mahtien narratiivi on todenmukainen?

Miten vakava virka-aseman väärinkäyttö sallitaan laillisesti?
Jopa yli vuoden kestänyt lähes koko kansanterveyden ja epidemiologian lääketieteellisen kirjallisuuden laiminlyönti ja väistely?!
Josta mm. Great Barrington julistuksella yleisestikin huomautettiin.

Ja olisi jo riittänyt jos oltaisiin kunnolla luettu, sisäistetty ja ymmärretty edes Russell-Einstein manifesto joka julkaistiin vuonna 1955. Tai ymmärretty edes yksi sen keskeisistä sanomista: välineidemme (myös biologisten) tehokkuus kasvaa, jolloin myös vastuullisuutemme ja rauhanomaisuutemme täytyy kasvaa, tai tuhoudumme väistämättä.

Niin, ja kuulemma että aidosti vakava katastrofi, esim. epidemia tms. ei tarvitse vuosikausia kestävää mainoskampanjointia ja poliittista painostusta ja sensuuria, mustamaalauksine ja muine stigmatisointeineen ja demonisointeineen pysyäkseen vaaralliselta vaikuttavana.
   Eivätkä hyödylliset ja edulliset mahdollisuudet ole aidosti näin vakava taloudellinen riski, että niitä tarvitsisi runnoa piiloon ja väistellä näin hurjasti ja pitkään. Ne ovat taloudellinen riski vain aikansa eläneille, kuolleille ja patologisille yksilöille, ryhmille ja heidän yrityksilleen, sekä eritoten heidän vastaavan sairaille ajatusmaailmoilleen, asenteilleen ja toimintatavoilleen.
   Mätänevä ja sairauksia kytevä ruumis on hyvä haudata tai polttaa kunnolla, siitä tulee tautien sijaan hyvää voimavaraa ja maaperää tulevalle kasvulle, elämän kiertokululle. Muutoin kärsimme julmasti vallanhimoisten ja törkeästi mielisairaiden (ja piiloiteltujen) pääoma-överi-yli-liikalihavien vuoksi, ja heidän ja muiden vastavien vallanhimoisten kanssa, täysin turhaan.


Olipa siellä sitten miten hienot laskelmat tahansa siitä, että vaikkapa ilmastosyistä on nyt pakko vähentää väestöä, sen sijaan että luovuttaisiin ihmishenkiä äärettömästi korkeammalle arvotetuista vanhoista tuotantotavoista, kuten vaikkapa muovintuotannossa (pullovesi jne.) nähdään, niin tuollaiset laskelmat ja niistä tehtävät johtopäätökset (ties mistä maailmanjärjestyksestä) ovat täysin jämähtäneitä, rikkinäisiä, virheellisiä ja etenkin mielisairaita. Priorisoidaan vanhojen tuotantotapojen suojelemista ja ylläpitämistä keinoilla jotka kattavat kaiken viherpesusta ("Tehdään yhdessä muovi- ja mikromuoviongelmille kaikkea kivaa, kunhan jätetään tuotantolaitokset jylläämään samaan tahtiin ja samoilla reaktiokaavoilla, onnistutaan ja osallistutaan tämän hiilidioksidiverotuksen ja hiilidioksidirahaston avulla yhdessä!") kansanmurhiin.
  Onko muka niin vaikeata alkaa rakentamaan esim. edes jonkinmoisella prioriteetilla vedenpuhdistusjärjestelmiä (johon meillä olisi hyvät markkinat osallistua), että on sen sijaan mukamas kivempi leikitellä mm. (ydin)sodan riskejä kasvattamalla (mm. öljyn osuus lähihistorian sodista)? Se joka alkaa laskea rahaa ja ihmishenkiä vastakkain, on parasta olla varustettuna tiedolla johon mm. sisältyy niin rahan kuin talouden määritelmien ja rakenteiden muodot ja reunaehdot, sellaisella tarkkuudella ja huolellisuudella että voi asettaa vähintään oman (ja koko ihmiskunnan) henkensä pantiksi.
 Julmaa tällaisessa mahdollisessa tilanteessa ja asetelmassa on sekin että ne jotka ovat työskennelleet ja luoneet pohjaa todellisille hallitsijoille, ovat yleensä kaikista kiireisimpiä, stressautuneimpia, myös siis jo valmiiksi heikossa immuunipuolustuksen tilassa, ja ovat myös tiedon suhteen erityisen alttiita imemään ja keräämään taudinaiheuttajia, manipulointia. Terve ihminen kunnioittaisi varsinkin tuollaisessa tilassa kannattelijoitaan, työntekijöitä ja vähävaraisia, järjestelmien ja rakenteiden rattaista ja kitkoista kärsiviä. Ja eikös terve ihminen pyrkisi varsinkin tuollatavoin saatujen, muiden kovin tuskin lahjoitettujen voimavarojensakin puolesta kehittämään yhteisiä järjestelmiä ja rakenteita? Voidaan verrata siihen miten tähän saakka on lähinnä koitettu eri tavoin vähätellä, halventaa ja harhauttaa aitoa hyötyä aikaansaavia mm. sillä että "meidän kaikkien tulisi olla miljardöörejä", "istutaan vaan kaikki pääomiemme päällä ja kerätään tuotot ties mistä", "rikastutaan kaikki koroilla ja vuokratuloilla". Voiko kokonaisuuden hahmotuksessa olla suurempia virheitä ja puutteita kuin tuollainen ja muut vastaavan yleiset asenteet? Kertonee aikamoisen vakavista ja yleisistä mielenterveysongelmista tuollainenkin kaikki osaltaan.  


Voi terve(esti).

- - - - -


Appendix A:

Muutamia muitakin lähteitä (lisää niitä ja viitteetkin saa pyytämällä kohteliaasti, ja paljon nopeammin jos tekis porukalla, saati tutkimusrahoituksella, olis tässä meinaan muutakin tekemistä, kun tehdä THL:lle ja poliisille, suojelupoliisille ja oikeuskanslerille, eduskunnan oikeusasiamiehelle, ja puolustusvoimille (mm. sotilastiedustelu) kuuluvia töitä, ja vielä siivoamaan niiden jätteitä, lähes pakotettuna, kun ei muuten pääse edes pitseriaan sisälle):

1. Hyvä kooste jo itsessään: 
https://www.theepochtimes.com/harvard-epidemiologist-martin-kulldorff-on-vaccine-passports-the-delta-variant-and-the-covid-public-health-fiasco_3942556.html 
“The biggest public health fiasco in history.”

"Those who are pushing these vaccine mandates and vaccine passports—vaccine fanatics, I would call them—to me they have done much more damage during this one year than the anti-vaxxers have done in two decades. I would even say that these vaccine fanatics, they are the biggest anti-vaxxers that we have right now. They’re doing so much more damage to vaccine confidence than anybody else."
- Prof. Martin Kulldorff, one of the world’s leading epidemiologists (ja käytännössä myös kaikki Great Barringtonin allekirjoittaneet, eli käytännössä kaikki kykenevät ja vastuulliset kansanterveyden parissa työskentelevät ihmiset).
myös mm. https://brownstone.org/articles/a-review-and-autopsy-of-two-covid-immunity-studies/
ja tietysti https://gbdeclaration.org/

politiikasta muutamia olennaisia esimerkkejä peitteiden pettämisestä,
farssin pilkahtelusta ja paljastumisesta:
https://www.youtube.com/watch?v=zWzG9sFlFHE 'You Can Deny It All You Want': Rand Paul Rips Fauci Over Gain-Of-Function Research
https://www.youtube.com/watch?v=_walPWEACsc MEPs press conference on the abusive use of Green Certificate - European Parliament
https://www.youtube.com/watch?v=t7gO1byQozk MEPs Supporting the rights of workers against the mandatory Digital Certificate - press conference
https://www.youtube.com/watch?v=hq55vOwKpTM MEPs fighting for freedom in the EU. Defending peoples' rights against Mandatory Digital Certificate
https://www.youtube.com/watch?v=L4p9TYUgkvE MEP Cristian Terhes face to face with Ursula von der Leyen regarding the State of the Union 2021 (ja tuon tueksi vielä esim. Petersonin luentosarjaa)
myös mm. tämä herra on tarjonnut oleellista, kypsää, kattavaa ja harkittua tarkastelua:

Dr. John Campbell https://www.youtube.com/c/Campbellteaching
ja
myös Dr. Bret Weinstein (Malone, Kirsch) https://www.bitchute.com/video/nEVBW6LYXhU6/

Lisäys: 17.12.2021 Ministeri Krista Kiuru "myöntää" valheita ja "virheitä" (ks. kommentit myös kokonaisen videon puolelta YT): https://www.instagram.com/tv/CXnrW8AF6ly/
..
https://sfs.fi/digitaalisen-identiteettilompakon-standardisointi/?fbclid=IwAR3GzSAx0kTiBYkZLiCbHDs2h3e9qEFUoLpub4KtJSZ6bSMbeQhrOynR-Ws
..
Hannu Lauerma:n kolumni, osoittaa vielä lisää mm. Kiurun väitteitä virheellisiksi ja/tai valheellisiksi, ja hoitajien kohdalla ollaan vielä syvemmällä Danten asteikolla:
https://www.laakarilehti.fi/maailmassa/kolumni/tekemalla-tehty-laakaripula/?public=d848dcc1c45acfe2d53dd53dc75e194e&fbclid=IwAR0yDpJx4Fa6tNxAaIoqEf_XCR5LtFRwZWxwhf9BkGAFmTjcMEgLylHC5_c

Lisäys: https://www.youtube.com/watch?v=b08Hi3kBpSs 'He Wants To Deny The Reality Of What He Said, What He Did!': Ron Johnson Rips Fauci On Senate Floor

Lisäys: Ja Dr. Farcen emailit ovat myös oma lukunsa: https://www.theepochtimes.com/facts-matter-dec-23-new-emails-reveal-evidence-of-government-efforts-to-take-down-free-speech_4175575.html

Lisäyksiä 21.12.2021:
https://www.wsj.com/articles/lockdown-science-pandemic-imperial-college-london-quarantine-social-distance-covid-fauci-omicron-11639930605
 
The Fickle ‘Science’ of Lockdowns Experts foresaw before Covid that the strategy would fail. The authorities embraced it anyway.

https://brownstone.org/articles/more-than-400-studies-on-the-failure-of-compulsory-covid-interventions/

The great body of evidence (comparative research studies and high-quality pieces of evidence and reporting judged to be relevant to this analysis) shows that COVID-19 lockdowns, shelter-in-place policies, masks, school closures, and mask mandates have failed in their purpose of curbing transmission or reducing deaths.
These restrictive policies were ineffective and devastating failures, causing immense harm especially to the poorer and vulnerable within societies.


Lisäys: 22.12.2021 https://rumble.com/vqj9mh-doctors-for-covid-ethics-an-interdisciplinary-symposium-ii-sounding-the-cal.html
Doctors for Covid Ethics: An Interdisciplinary Symposium II - Sounding the Call
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kalevi-makinen/koronakriisi-vai-ei-jokin-ei-nyt-tasmaa/
Koronakriisi vai ei – jokin ei nyt täsmää? - Kalevi Mäkinen

Lisäys: 24.12.2021 Myös hyvä sarja ja kooste - jo itsessään - jakso 5 siitä:
https://rumble.com/vr5598-covid-revealed-episode-5-dr.-david-martin-dr.-james-lyons-weiler.html

2. https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635 "Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial" BNT162b2, Comirnaty (THL laajentaa suositusta 5-11:lle juuri)
..ja heti tuon jälkeen https://www.theepochtimes.com/mkt_breakingnews/fda-asks-court-for-55-years-to-fully-release-pfizer-covid-19-vaccine-data_4110761.html
onneksi edes hieman on jo saatu vaadittua julki: https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf
mutta toisaalta taas entistä törkeämpää valmisteilla lakiteitse:
https://theintercept.com/2021/11/29/pfizer-whistleblower-reform-corporate-fraud/

ja toiston vuoksi (EMA:n luotettavuuden puuttumisesta, muuten ei liity kuin THL:n käyttämien perusteiden virheellisyyteen ja valheellisuuteen):
https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948 "..why was the public not told of early warning signs?"
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005738377.html IS-reportaasi: Joukko lääkäreitä pitää THL:n rokotetutkimusta haitallisena (pääosassa: GlaxoSmithKline, rahoitusten nousu juuri Pandemrixin aikoihin..)
Rokotevastaiseksi leimatuista lähteistä pari kpl ekstra bonusta, että THL:n jne. kriisiviestintäryhmälle jää edes jotain mahdollisuutta yrittää luikerrella ja vedota katastrofaalisen typeriin tunteisiin ja tekosyihin:

https://pelastetaansuomenlapset.fi/turvallinen-verensiirto-ja-elintenluovutus-uhattuina-laakareiden-avoin-kirje-kysyy-geeniteknologialla-muunnellun-veren-riskeista/
lisää EMA:n epäluotettavuudesta:
https://pelastetaansuomenlapset.fi/ema-ei-vaadi-rokotehaittojen-syyseuraussuhdetta-selvitettavaksi-biologisten-vaikutusmekanismien-perusteella/

Lisäys: 20.21.2021 poliittisestikin täysin korrekti esimerkki piikitysten aspiroinnin puutteista ja ongelman "kohtaamisesta" (poliittisen "lääkärin" tai "asiantuntijan" tunnistus):
https://youtu.be/hkopHLQjtVQ?t=1042 Professor Hoiby, message to world leaders (Dr. John Campbell interview)

LISÄYS 20.12.2021: AINAKIN META/FACEBOOKIN "FACT"-"CHECK" osasto on yrittänyt käydä artikkelin kimppuun - upea vastine BMJ:ltä (huomaa kaavat, sovella muihinkin "FACT"-"CHECKER" sivuihin):
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635/rr-80

Samalla META/Facebook on jo myöntänyt oikeustuvassa että Fact-Checkaus on mielipidekirjoittelua, ja sen varjolla vetoaa oikeuteen toteuttaa sellaista, sananvapauteen nojaten, täysin ristiriidassa sen kanssa että sillä samalla perustellaan sananvapauden--täten--perusteeton loukkaaminen ja rajoittamiset, tieteellisen vertais-arvioinnin ja julkaisun ohitus, sensurointitoimenpiteet (shadow-bannaus jne.). Toiminta samanaikaisesti niin syyttäjänä, tuomarina että mestaajana.
https://www.youtube.com/watch?v=6qmht6Tbtzg Fighting Back with a Lawsuit - John Stossel
https://cornwallalliance.org/2021/12/in-court-filing-facebook-admits-fact-checks-are-nothing-more-than-opinion/
https://cornwallalliance.org/wp-content/uploads/2021/12/Facebook-admits-its-fact-check-is-opinion-page-2.pdf "..they constitute protected opinion."
..vastuun ulkoistus myös sama kuin Pfizerin ja Ventavian suhteen..
..ns. riippumattomalle ulkopuoliselle taholle ulkoistettu..

Lisäys 22.12.2021: Hoitoalan (SOTE) pakkorokotusten perusteille käänteisiä todisteita: https://www.bmj.com/content/375/bmj.n3027 Mandatory covid-19 vaccination for healthcare workers: vaccinated and unvaccinated people seem as likely to infect others
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext Community transmission and viral load kinetics of the SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) variant in vaccinated and unvaccinated individuals in the UK: a prospective, longitudinal, cohort study
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8323455/ An outbreak caused by the SARS-CoV-2 Delta variant (B.1.617.2) in a secondary care hospital in Finland, May 2021
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.05.21265958v1 Patient trajectories among hospitalised COVID-19 patients vaccinated with an mRNA vaccine in Norway: a register-based cohort study
https://www.nature.com/articles/s41467-021-26672-3 Correlation of SARS-CoV-2-breakthrough infections to time-from-vaccine
Lisäys 25.12.2021: Alempana jo olevasta FDA:n 26.10 kokouksesta nostetaan tähänkin varmuuden varalta, "Hold the Line on EUA for Children" (Josh Guetzkow, David Wiseman,Paul Elias Alexander, Hervé Seligmann)
https://drive.google.com/file/d/1psLSt7sptVQWzd3uKGjw1MutWRvU7T_o/view
LISÄYS 2.2.2022 (R. Malone sensuroitiin tämän vuoksi):
https://rumble.com/vqx3kb-the-pfizer-inoculations-do-more-harm-than-good.html
Pfizer's own 6 month report data on its COVID-19 inoculation shows that greater illness and death in the inoculation arm than the placebo arm. Plus, poor trial design, missing data, underpowered studies, passive surveillance and more. For the PDF of this presentation visit: https://www.canadiancovidcarealliance.org/media-resources/the-pfizer-inoculations-for-covid-19-more-harm-than-good/



3. odottamassa edelleen julkaisua.. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1 "natural immunity to ...-induced immunity

4. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext "stigmatising the .. is not justified"
ja lisäksi 19.11.2021 julkaistu:
https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext?s=08&
The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing


5. https://www.bitchute.com/video/0wMS8U5bUQNy/ Dr. Peter Doshi ”Round Table”- discussion by Senator Ron Johnson 1.11.2021 Washington. Full video: https://rumble.com/vokrf7-sen.-johnson-expert-panel-on-federal-vaccine-mandates.html

6. https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247%2821%2900069-0/fulltext ".. efficacy and effectiveness—the elephant (not) in the room"

7. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2821%2902183-8/fulltext "Effectiveness of .. up to 6 months in a large integrated health system in the USA: a retrospective cohort study"

8. https://www.youtube.com/watch?v=uLDpZ8daIVM
ja uudempi https://www.youtube.com/watch?v=CRo-ieBEw-8 Prof. 
Mattias Desmet, Clinical Psychology, "Mass formation"
ja jonka sovellusta jopa vielä ajankohtaisemmin, näihin kansanterveys-aiheisiin:
9. https://freeworldnews.tv/watch?id=619daea08153a665791f3fb6 Dr. Robert Malone (developer of the mRNA technology)

10. https://youtu.be/WFph7-6t34M?t=15527 FDA - Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee – 9/17/2021
..n. 1h tuosta eteenpäin putkeen erittäin tärkeitä puheenvuoroja
11. https://youtu.be/laaL0_xKmmA?t=17419 FDA - Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee – 10/26/2021

12.  https://www.youtube.com/watch?v=GcELJ8chwuQ
 Matti Muukkonen: Perustuslakia on jo rikottu
ja maailmalla jo törkeästi perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia myöten https://www.youtube.com/watch?v=mGFdWcJU7-0 Inside Australia's Covid internment camp

13. https://www.youtube.com/watch?v=jDhm8mVg24Q  Tyhmyyden Rovio - livestriimi Hangosta. Vieraina Malinen, Iso H, Puromäki

- - -

(taide osuus, todennäköisesti se kaikista tärkein ja tehokkain:)

14. https://www.youtube.com/watch?v=TNaT5A-1gHc CDC - Why Critical Thinking Is Dangerous!
https://www.youtube.com/watch?v=Vknhe2CbvmI History Describes You!
https://www.youtube.com/watch?v=43rHsRniubY New Zealand PM: "Dismiss Anything Else. We Will Continue To Be Your Single Source Of Truth"
https://www.youtube.com/watch?v=vpmSvlu4lDo Advice for the Authoritarians - 9 Helpful Suggestions

https://www.youtube.com/watch?v=6ID-HhFyGbc The White House’s Message of Death and Illness - Seasons Greetings!

15. https://www.youtube.com/watch?v=wAvr7fcVJBE Rakasta elämää - Uusi päivä koittaa vielä!

16. https://www.youtube.com/watch?v=158_Xp5Oyjs Presidentin rukous,
presidentti Kyösti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikana 1939.

17. https://vimeo.com/649270730 https://www.infinitepotential.com/the-film/
He was one of the 20th Century’s most brilliant physicists. Albert Einstein called him his spiritual son. The Dalai Lama relied upon him as his “science guru.” So why is it that hardly any of us know the name: David Bohm?

18. https://ylilauta.org/koronavirus/129914401 TONNIN THL
https://www.youtube.com/watch?v=zyY7NmbBz0A The Omicron Variant is Here! What You Need to Know
https://www.youtube.com/watch?v=itl0G631aj4 Are You Obedient? Take the Quiz to Find Out!


- - - - -

Appendix B (lain puolella työskentelevän ystävättären laatima):

Ohessa myös lähteitä, jotka listaavat mitä kansainvälisiä sopimuksia ja suosituksia Euroopan Unionin Perusoikeuskirjan lisäksi on pandemian aikana rikottu:
1) Oviedon sopimus (eli Euroopan neuvoston yleissopimus ihmisoikeuksien ja ihmisarvon suojaamiseksi biologian ja lääketieteen alalla) 2 artikla Ihmisen ensisijaisuus, 5 artikla Yleissääntö
2) Euroopan komission asetus ehdollisten myyntilupien antamisesta (EY) N:o 507/2006 // 4., 5. artiklat
3) UNESCO:n kansainvälinen bioetiikan ja ihmisoikeuksien julistus // Artikla 6 Suostumus
4) Maailman lääkäriliiton Helsingin julistus - Eettiset periaatteet lääketieteellisessä tutkimuksessa // 9., 10., 25. & 37
5)  CIOMS International Ethical Guidelines for Health-related Research Involving Humans // GUIDELINE 9
6) Euroopan neuvoston parlamentaarisen edustajakokouksen päätöslauselma 2361 (2021) // 7.3.1 ja 7.3.2
7) Euroopan neuvoston parlamentaarisen edustajakokouksen päätöslauselma 2383 (2021) // 4., 5., 8. -10. ja 13.7
8) Nürnbergin säännöstö // 1.-5.

Lisäyksiä:
"Kansainvälisen TSS-sopimuksen 15. artikla puolestaan takaa kaikille oikeuden yhtäläisesti ottaa osaa kulttuurielämään." -Aki Nummelin

ja lisäyksiä Suomen lainsäädännöstä (mitä rikottu eri tavoin):
"Potilaslain 6 § puolestaan takaa potilaan itsemääräämisoikeuden."
"Rikoslain 38. luvun 2 §:ssä määrätään salassapitorikkomuksesta sakko. Sakon saa, mikäli salassapitovelvollisuuden vastaisesti paljastaa asemassaan, toimessaan tai tehtävässään saamansa tiedon. Näihin tietoihin luetaan kuuluvaksi myös yksilön terveystiedot. Nyt tällaisten ihmisten, jotka asemassaan, toimessaan tai tehtävässään voivat saada salassa pidettävää tietoa, määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Miten voidaan valvoa, että rikoslain 38. luvun 2 §:ssä määriteltyjä rikoksia ei tapahdu tai että niistä vaihtoehtoisesti rangaistaisiin? Ei mitenkään." -Aki Nummelin

Lisäystä:
Koronarealistien lista: https://koronarealistit.com/mita-laki-sanoo/

- - - - - - -


Välineitä (mm. jos et pääse kauppaan):

https://www.oikeusasiamies.fi/fi_FI/web/guest/kantelu-oikeusasiamiehelle

https://www.okv.fi/fi/kantelu/ oikeuskanslerille

--------------------
https://tietopyynto.fi/ kysy tutkimusnäyttöä, todisteita, rahoitustietoja (Pfizer-THL) mm. THL, STM, OM, SM, PM, ks. ohjeet hyväksytyistä maileista
--------------------

Inspiroitukaa esitellyistä aiheista ja kyselkää asiakirjoja (todisteet, laskut, pöytäkirjat kokouksista liittyen hyväksyntiin ja suosituksiin jne.) yltäkylläisesti.

- - - - - - -

Lyhyt linkki tähän kirjoitukseen:  https://tinyurl.com/kansanterveydesta

Ja lisää "komedia"-osastoa:
https://juhaoksanen.blogspot.com/2021/12/circus-finlandia.html

Päivittyy jouluun saakka, toimii myös joululahjana kaikille, osallistukaa.

- - - - - - -

Katso myös lausunto tartuntatautilain muutokseen (koronapassi):

https://juhaoksanen.blogspot.com/2021/12/hallituksen-esitys-laiksi.html


AVOIN TUTKIMUS, SAA OSALLISTUA:


https://juhaoksanen.blogspot.com/2021/12/terveystalkoot.html

- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -


Päivitys 8.2.2022:
THL:n alustavasta vastauksesta yhteen tietopyyntöön (jäätävästi yliajalla, 14.12.2021 lähetetty yksi, johon ei vieläkään vastausta, 28.12.2021 lähetettyyn tuli "vastausta" 7.2.2022)

THL:
"5-11-vuotiaiden rokottamista valmistelleen KRAR:n alatyöryhmän raportti, joka luullakseni THL:n asiakirjoista parhaiten vastaa tietopyyntöönne, on julkisesti saatavissa täällä: https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/143460/URN_ISBN_978-952-343-777-7.pdf ."

Minä:
"Lähinnä juuri että löytyykö mitään materiaalia mistä näkyy turvallisuusnäyttöön todisteita, ja hyötyyn todisteita.
Esim. saisiko tuon silloin käytetyn VAERS aineiston?

Tuosta KRAR raportista näkyy vain että perusteltu tartuttavuudella (muuhun väestöön) ja EMA:n hyväksynnällä, jossa omat puutteensa, eikä aineistoa ja lähteitä ole linkitetty (laitettu johonkin vanhaan uutiseen vain linkki, josta puuttuu viitteet ja lähteet).

Ja EMA:n hyväksyntä on perustunut 6vkon turvallisuusnäyttöön. (EMA:n linkistä ei käy ilmi tarkalleen mikä kyseessä, VE 67.7 - 98.3 % joka ei myöskään anna luotettavuudelle ihan yksiselitteistä näyttöä, varsinkin koska ei hyödyn kestoa ole tarkasteltu, eikä haittojen suhteen aikaa myöskään. ..ja kun muistetaan EMA:n historiasta: https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948 "If history were to repeat itself, does the public have a right to know?".. ja EMA:n tietovuoto taas kerran vahvisti ja muistutti että vastaus kysymykseen on edelleen "EI" https://www.bmj.com/content/372/bmj.n627)
Mikä on siitäkin erittäin outoa, että tuote ei merkittävästi estä tartuntoja, ja sen hyöty hiipuu ajan suhteen nopeasti. Myöskin "long-covidiksi" nimettyjen oireiden kohdalla. Josta ois hyvä myös saada pätevää vertailua realistiselta aikaväliltä, että kuinka hyvin Comirnaty estää tuota oireyhtymää.

"Koronarokotteiden teho ja turvallisuus lapsilla" otsikon alta:
Kaiketi lähteinä siis nämä: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2107456 NCT04649151
Ja https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2116298 viitattu taas NCT04816643
Nämä molemmat ovat siis tutkimuksia joihin Ventavia skandaali kohdistuu. Tapahtumista annettu jo julkisesti 2.11.2021 vakavia varoituksia, eikä tilannetta edelleenkään kaiketi kunnolla selvitetty.
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635
Tämä kaikki oli jo marraskuussa siis yleisessä tiedossa ja lähetetty varmennukseksi ja muistutukseksi sitä useisiin organisaationne osiin, joten se on kyllä siis ollut tiedossa.
Ja lisäksi kun katsoo näiden ainoina oleellisina viitattujen aineistojen (10.1056/NEJMoa2107456, 10.1056/NEJMoa2116298) kytköksiin niin molemmat:
"Supported by BioNTech and Pfizer."

"From Cincinnati Children’s Hospital, Cincinnati (R.W.F.); Kaiser Permanente Vaccine Study Center, Oakland (N.P.K.), and the California Research Foundation, San Diego (D.M.B.) — both in California; Vaccine Research and Development, Pfizer, Hurley, United Kingdom (N.K., S.L., R.B.); Vaccine Research and Development, Pfizer, Pearl River (A.G., J.A., K.A.S., K.K., W.V.K., D.C., P.R.D., K.U.J., W.C.G.), and SUNY Upstate Medical University, Syracuse (S.J.T.) — both in New York; Vaccine Research and Development (J.L.P., H.M., X.X.) and Worldwide Safety, Safety Surveillance and Risk Management (S.M.), Pfizer, Collegeville, PA; Duke Human Vaccine Institute, Durham, NC (E.B.W.); Senders Pediatrics, South Euclid, OH (S.S.); Clinical Research Professionals, Chesterfield, MO (T.J.); BioNTech, Mainz, Germany (Ö.T., U.Ş.); and Worldwide Safety, Safety Surveillance and Risk Management, Pfizer, Groton, CT (D.B.T.)."

"From Duke Human Vaccine Institute, Durham, NC (E.B.W.); Johns Hopkins University, Baltimore (K.R.T.); Vaccine Research and Development, Pfizer, Pearl River (C.S., A.G., B.A.P., U.N.S., I.M., K.A.S., K.K., T.J.B., D.C., P.R.D., K.U.J., W.C.G.), and SUNY Upstate Medical University, Syracuse (J.B.D.) — both in New York; Vaccine Research and Development, Pfizer, Hurley, United Kingdom (S.L., N.K., L.C.); the Department of Pediatrics, University of Cincinnati College of Medicine and the Division of Pediatric Infectious Diseases, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati (G.C.P., R.W.F.); Boston Medical Center, Boston University School of Medicine, Boston (E.D.B.); Texas Children’s Hospital, Baylor College of Medicine, Houston (F.M.M.); Stanford University School of Medicine, Palo Alto, CA (Y.M.); Children’s Mercy Hospital, Kansas City, MO (B.A.P.); the University of Colorado School of Medicine and Children’s Hospital Colorado, Aurora (E.A.F.S.); Hospital Universitario 12 de Octubre, Madrid (P.R.); Medical University of Warsaw, Warsaw, Poland (E.K.); Tampere University Vaccine Research Center, Tampere, and PEDEGO Research Unit, University of Oulu, Oulu — both in Finland (M.R.); Vaccine Research and Development (J.L.P., H.M., X.X.), and Worldwide Safety, Safety Surveillance and Risk Management (S.M.), Pfizer, Collegeville, PA; and BioNTech, Mainz, Germany (E.L., Ö.T., U.Ş.)."

Löytyykö jostain perusteita miksi THL tai KRAR ei ole ottanut mitään näistä perusasioista huomioon?
Tai että millä perusteella on jättänyt huomioimatta?

Eikä missään tuosta raportista nähdä muuta kuin aineistojen puutetta (ja vedotaan mm. PCR-testeihin, vailla näyttöä mitä ct-arvoa käytetty jne. ..josta ainoa viite löytyi siis täältä https://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa2116298/suppl_file/nejmoa2116298_appendix.pdf mutta ei mainintaa käytetystä/käytetyistä ct-arvosta).
Ois kiva myös saada lähteet niin että linkit pysyvät ehjinä, ja viitteet niin ettei tarvitsis kaikkia selata läpi että löytää mihin viitattu.

Löytyykö siis jotain oleellista ja eheää todistusaineistoja siihen että hyödyt ylittävät haitat?
Riskianalyysiä? Pitkä-aikaisista ja tuntemattomista haitoista?
Ikäryhmittäin?"
(Lainauksen loppu.)

..
Ja vastauksen käytännössä tiedän, ei ole muita aineistoja, ei ole muita perusteluja, ei ole muita todisteita.. odotan vain varmistusta THL:stä tästä..
Eniten kiinnostaa tosiaan heidän käyttämänsä VAERS tieto, sillä siitä nähdään mm. että tuote-erissä merkittävää vaihtelua haitallisuuksissa eri tuote-erien kohdalla. Ja kun tuote-eriä ei aktiivisesti, tai ollenkaan, mitata tai valvota, niin altistutaan täysin turhaan sietämättömille riskeille tätäkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ja täydentävää näkökulmaa kivaan kolumnikirjoitukseen

"Unohtakaa arvojen siilipuolustus, unohtakaa loputon somekauhistelu ja nouskaa arkipäiväisen yläpuolelle" https://yle.fi/a/74-200...