torstai 14. lokakuuta 2021

Osanottoa näkökulman täydentämiseksi ja eheyttämiseksi

Näin suhteellisen rauhan aikana on vielä helppo keskustella ja jakaa tietoa ja käsitellä sitä.

Kuten sanotaan, totuus on sodan ensimmäinen uhri.

Ja kuten voimme lähes kaikkialta nähdä, taloudellisen ja poliittisen vaikutusvallan aiheuttama vääristely, ja sokeus alkaa levitä alati kasvavaa vauhtia, ja törkeämmissä muodoissa, varsinkin siellä missä on kyseessä suurimmat (tarjolla olevat) rahavirrat ja vallankäytön lisäämisen mahdollisuudet.
Instituutiot joiden uskottavuus ja toimivalta perustuu - ainakin mainospuheissa - pätevään tieteelliseen tietoon ovat kohta kahden vuoden ajan järjestelmällisesti kieltäytyneet asianmukaisesta tieteellisestä tarkastelusta ja kunnollisesta keskustelusta. Kritiikki on perusta tieteessäkin. Nyt siitä ollaan pitkään maalattu jotain vaarallista. Tottakai sen tulee olla mahdollisimman asiallista, mutta mitä asiallista siinä on jos vain hyökätään järjestelmällisesti palautetta antavia tahoja ties miten mielikuvituksellisilla nimikkeillä ja perusteilla (harkituilla vääristyksillä, tunteisiin vedoten, pelkästään pelkoon perustuen)?! Vailla perusteita, eikä sellaisia voi edes olla olemassa tällaisessa asetelmassa! THL pelaa jatkuvaa ja järjetöntä bluffia jossa se väittää että kaikki muut ovat väärässä ja se on täysin oikeassa, eikä suostu näyttämään mitään todisteita väitteidensä perusteeksi. Haparoiden epätoivoisesti vain virka-asemaansa kuuluvaan luottamuksen ja kunnioituksen tukemana, jonka se on jo lahottanut (ja nyt tuhonnut) täysin viime epidemiasta paljastuneen *petoksen kautta, josta ei vieläkään ole tehty tutkintaa tai annettu korvauksia uhreille. On kiistattomia todisteita siitä että on käynyt vakavia virheitä tuoteturvallisuuden arvioinnissa, ja riskien sekä hyödyn välisen suhteen arvioinnissa, eikä ole mitään merkkiä, ei mitään tiedotusta, saati mitään todisteita siitä että ongelmat olisi edes tiedostettu THL:n toimesta, saati korjattu. Heillä on silti tieto paljastuneesta petoksesta, ollut alusta asti ja vuosien varrella useita muistutuksia siitä ja kyselyitä kaikista organisaation osista, vailla ainuttakaan vastausta.
THL on hyvin tarkkaan ja huolellisesti rajoittanut terveen ihmisen mahdollisuudet johtopäätökeen, kun kyse on THL:n luotettavuuden, laillisuuden ja pätevyyden arvioinnista.

Varsinkin valvovien elimien tapauksessa tämä pelkuruus ja vastuuttomuus saavuttaa jo törkeän rikollisuuden asteen (vrt. jos edes pieni murto-osa tällaisista virheistä tapahtuisi rakennusturvallisuuden tai kemikaaliturvallisuuden suhteen), kuten THL:n (ja FDA jne.). Naurettavaksi (mm.) THL:n toiminnan tekee se että se on vihjaillut tai jopa syyttänyt toisia vastuuttomiksi, tai jopa osallisiksi kuolemantuottamuksiin (edellisen epidemian aikana, joka paljastui nimenomaan "vastapuolen" ).
Ja mikä vakavoittaa entisestään tilannetta, he ovat toistuvasti syyttäneet kanssakumppaneitaan (tieteen edistyksessä, varmistuksessa, kritisoinnissa) vaarallisiksi, vastuuttomiksi, yksipuolisen, puolueellisen tai pahemman tiedon levittäjiksi.
Leimanneet ja sumputtaneet heistä vihollisnimikkeen, täysin mielivaltaisesti ja sokeasti, koko kankaan peittävällä pensselillä maalaten.
Projisoineet patologiansa heidän päällensä ja houkutelleet suurilla voimavaroilla kansaa uskomaan heidän valheisiinsa, turvaten alati ilmiselvemmiksi paljastuvia virheitään, valheitaan ja vahinkojaan.
Altistaen (osaltaan, vielä lisää) ikiaikaisiin tyrannian ja totalitarismin kaavoihin sortumiseen, taas kerran. Aivan kuin kyseisistä harrastuksista, leimaamisesta, stigmatisoinnista ja demonisoinnista, olisi ollut puutetta lähimpien vuosikymmenien aikoina.
Pelkästään tieteen periaatteiden tuhoutuminen on itsessään riittävän vahingollinen syy olla käyttämättä tällaisia strategioita, taktiikoita ja olla tekemättä tällaisia toimenpiteitä, jollaisia THL on tähän mennessä toteuttanut.
Ja kun lisäksi on valtava lista muitakin vahinkoja joita aiheutuu, ja jotka jo itsessään ovat riittävä syy sille, että THL:n saama (harhainen) turvallisuus on liian pieni hyöty vahinkoihin nähden.
Ja kun on vielä vakavampiakin vahinkoja, kuten nykyisistä ratkaisuista nähdään, perustuslakia ollaan vaarantamassa ja jopa tuhoamassa (ohittamassa, lailliselta vaikuttaen, mahdollisesti katalan piilotellusti ja laskelmoivasti).
Mahdollisesti kyseessä on jopa törkeä maanpetos ja kaikki jotka osallistuvat, niin (tietoisella) hiljaisuudella tai aktiivisesti, ovat osallisia siihen.

Minkä arvoinen perustuslaki on sinulle?

Minkä arvoisia tieteen (tai hengellisyyden) periaatteet ovat sinulle?

Muista vastauksesi.

Entä niiden ja rakennetun infrastruktuurin ja koko muun terveen yhteiskuntarakenteen yhteenlaskettu summa?

Miksei meillä kuitenkaan ole (yleisesti, keskimäärin) varaa sijoittaa edes sen vertaa aikaa ja huolellisuutta, kun esim. sijoitamme urheilun seuraamiseen, tai lapsiemme päivähoidon ja koulutuksen piiriin?

Kiireisyys ja stressi on hieman huono, siis täysin katastrofaalinen tekosyy, sillä olemalla välinpitämättömiä kaikista keskeisimmistä periaatteistamme ja rakenteistamme, aiheutamme kaikista tehokkaimmin ja varmimmin lisää kiireisyyden ja stressin aiheita kaikkialle yhteiskuntaan, koko kansakuntaan, kaikkialle elämäämme.

Välinpitämättömyys, laiskuus ja pelkuruus vielä huonompi.

Tyrannia ja totalitarismi tarvitsee aina syntipukin hämäämään kansan syytösten kohteen heitä hyväksikäyttävän hallinnon ja hallitsijoiden ulkopuolelle, jolloin koko asetelma kääntyy että automaattisesti hallinto on kansan puolella, ulkopuolista uhkaa vastaan ja saa sanella ehdot tilanteen "puhdistumiselle" ja "turvallisuuden" lisääntymiselle ja "selviytymisen" mahdollistumiselle.

Luottamusta on keräännytetty kuin olisi niin pitkään kestänyt pokeripeli, että eräällä tuolilla istuvalle on kerääntynyt uskottavuutta niin paljon että bluffin mahdollisuus on lähes olematonta. Pelaajat tuolla paikalla kuitenkin jatkuvasti vaihtuvat, ja alkavat huomata etulyöntiasemansa mahdollisuudet. Osa muista pelaajista huomaa merkkejä ja koittavat varoittaa muita, mutta saavat vain halveksuntaa niskaansa. Kuitenkin, tässä (tieteen) pelissä on kaikilla lupa pyytää kortit pöytään. Ja niin moni tekee, mutta korttien paljastamisen sijaan tuo alati epäilyttävämmäksi paljastuva pelaaja alkaa vedota alati typerimpiin syihin: "Minun korteistani on tavallisen kansalaisen mahdotonta saada selvää" ..mutta kaikki me täällä pöydässä istuvat olemme yhtä taitavia (tieteen) pelaajia kuin sinäkin.. "No, nyt on hätätilanne, ihmiset alkavat epäillä korttejani, ja se on suuri vaara yhteiskunnalle" ..no tuo alati ilmiselvämpi bluffisi on paljon vaarallisempaa..
"No, te olette pokerinvastaisia! Apua! Viranomaiset ja media auttakaa! Levittäkää äkkiä sanaa että nämä kaikki vastassani olevat pelaajat ovat pokerin sääntöjä rikkovia! Pokeripassi! Äkkiä talouskriisiä kovempaa päälle että kellään ei ole enää aikaa tai voimia tulla katsomaan korttejani!" ..jaahas, että noin ilmiselvä tapaus (muttei silti vielä kaikille, niin syvää on ihmisten tietämättömyys, välinpitämättömyys ja typeryys).

Meillä on käytännön valinta, joko toimimme yhdessä ja asioiden ratkaisu on täysin mahdollista ja tehokasta, tarjoten merkitystä, syvyyttä, kauneutta ja uljautta elämiimme.
Tai että jähmetymme kyynisyyteen, pessimismiin ja ties mihin masennukseen ja mielenterveysongelmiin ja täten koemme ja näemme tismalleen nuo samat asiat ja haasteet (mahdollisuudet) täysin toivottomina ja täten myös teemme niiden ratkaisusta lähes mahdottomia, koska emme näe, saati käytä mahdollisuuksiamme (kunnolla).
Jokaisella kansalaisella on kansalaisvelvollisuutena toimia tilanteen vakavuuden vaatimalla tavalla, kun kansakuntaamme kohdistuu uhkaa.

Eli otetaanpa käytännön esimerkki vaikkapa yhdestä ajankohtaisimmasta ja keskeisimmästä aiheesta:

Mitkä ovat todella suurimmat tekijät AIDON (ylilyövän ja sokean) rokotevastaisuuden syntymiseen?
En ole löytänyt vielä ainuttakaan rokotevastaiseksi luokiteltavaa henkilöä, jolla olisi mitään vastaan sellaista lääketieteellistä hoitomuotoa jonka aidot hyödyt ovat merkittävästi aitoja riskejä suuremmat. Ihminen joka joutuu valehtelun ja petoksen uhriksi ei luota petolliseen lähteeseen, ja tällöin on jopa välttämätöntä yliampua epäluottamus petolliseksi paljastunutta kohtaan, kunnes asia selvitetään kunnolla. On mm. THL:n viivästelyn ja vastustelun syytä se että mahdollisesti aiheeton rokotevastaisuus ja muut vastaavat ilmiöt ovat pitkittyneet ja kasvaneet näin paljon ja näin pitkään (ja jatkavat kasvamista, kunnes THL näyttää merkkejä asiallisesta toiminnasta, keskustelusta, selvityksestä).
Jos jostain kuitenkin löydätte jonkun tällaisen aidosti rokotevastaisen henkilön, niin vinkatkaa, haluaisin ottaa selvää tällaisesta ihmeestä.
Miksi tarvitaan avuksi sosiaalista syrjintää ja demonisointia ja stigmatisointia?
Onko THL:n (ja FIMEA:n ja VALVIRA:n) pohja ja tieto ja osaaminen alallaan yhtä heikossa kunnossa kuin mitä keskiajalla oli katolisen kirkon tiedonanto ja toteutus Jeesuksen opetuksista?
Onko edes muita varteenotettavia tekijöitä ihmisten lääke- ja rokotevastaisuuteen kuin lääkeyhtiöiden ja valvovien elimien törkeät rikokset, vastuuasemien väärinkäytöt, petokset, välinpitämättömyys, virheellinen tieto ja vastuun välttely? 

Viime epidemian jäljiltä THL ei ole vieläkään edes pyytänyt anteeksi virheellistä (ja jopa kuolemantuottamuksista syytteleviä) lausuntojaan (mm. Puuska @ TV2), eikä mitään tutkintoja tai oikeuskäsittelyjä ole tehty (tai ainakaan niistä ei ole ilmoitettu), vaikka kiistattomat todisteet on saatavilla. Tämäkin kokonaisuus paljastaa miten oikeusjärjestys ei toimi siellä missä on poliittisesti liian arat olosuhteet, ts. se ei toimi ollenkaan (yhdenvertaisuus lain edessä on ennakkoedellytys), toimii vain petollisena harhana kansainvälisesti järjestäytyneen rikollisuuden korruptoidessa valtioita niiden lakeja myöten (rakenteellisesta korruptiosta on vielä vaikeampaa päästä eroon kun räikeästä, "perinteisestä" korruptiosta).

*https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948
(löytyy kokonaisuudessaan myös ilmaisista kuten sci.hub)

Jos vastuussa oleva taho, THL, ei vieläkään edes suostu myöntämään virheitään, saati korjaamaan niitä, niin mitä voi olettaa sen toiminnasta ja vastuun kantamisen kyvystä?
Jos rikoksen uhriksi joutuneet eivät ole saaneet asiallista korvausta, osa ei mitään, ja virallinen kanta edelleen säilyy että "syynä on uhrien geneettinen alttius". Ja joutuvat syömään lopun elämäänsä jopa itse syyllisen tuotteita.
Niin mietis miltä heistä mahtaa tuntua? Tai kenestäkään joka tietää tapauksesta edes pienen osan?
Mitä voi täten nykyisen pandemian arvioinnin, mittauksen ja toimenpiteiden valinnan suhteen odottaa THL:ltä?
Ihminen joka kokee vakavan petoksen, tuskin aliarvioi syyllisen rikollisuutta?
Vai pitäisikö siis vaatia että petoksen uhrin täytyy uskoa jatkossa syylliseen? Ja kuinka paljon?
Miettikää pikkaisen mitä vaaditte rokotevastaisilta ihmisiltä, löytyykö ketään joka vastaa keltaisessa lehdistössä annettua kuvaa heistä, kun kyselemme tarkemmin, että mikä ihmisiä rokoteasioissa vaivaa?

Väitän että ei ole ainuttakaan rokotevastaista ihmistä koko maassa, vain THL:n ja lääkeyhtiöiden rikollista välinpitämättömyyttä ja vielä vakavampaa patologiaa.
Kaikilla rokotevastaisiksi stigmatisoiduilla ei ole kovin pätevää tai tarkkaa kuvaa ja se pelaa mediamylläkän ja korruption pussiin.
Leimailu alkaa myös laajentua törkeämmin, rokotevastaisuus on laajennettu ja yhdistetty "vaccine hesitant" (rokote-tarkkaavaisuus, rokote-huolellisuus) ja rokotekriittisyyden termeihin.
Jos et täysin sokeasti THL:n ohjeisiin uskoen ole heti ensimmäisenä jonossa, niin olet riskissä tulla leimatuksi vastuuttomaksi. Sellaisen tahon toimesta joka on osoittanut järjestelmällisesti rikollista vastuuttomuutta ja jatkaa sen osoittamista edelleen, mm. menneen pandemian käsittelyä vältellen ja virheellisiä tai jopa valheellisia (petollisia) lausuntojaan ylläpitäen.  

Kuinka suuri osa väestöstä on valmis vaatimaan pakkorokotuksia, vaatimaan että viranomaisten kantaa ei saa jättää noudattamatta tieteellisiin periaatteisiin vetoamalla?
Toivottavasti ei yhtään, toisin kuin HS gallup sai tulokseksi (kehystäen hieman eri tavalla, mutta sama toiminnon ollessa kyseessä).
Onko olemassa vakavampaa tyranniaa ja petosta kuin se että kielletään jopa asioiden asiallinen tarkastelu, jossa kritiikki on välttämätöntä, ja toteutetaan toimenpiteitä jotka vaikuttavat suoraan ihmisten terveyteen, henkeen ja vereen, ja kaikki tehdään oikeudenmukaisuuden ja vastuullisuuden vaatteisiin peitettynä?

Kuinka haastavaa on >70% väestöstä kyetä edes lähelle objektiivisuutta, kun ovat jo sijoittaneet yhden kaikista arvokkaimmista omaisuuksistaan THL:n bluffin puolelle, siis kehonsa, terveytensä.
Ei tosin taida olla soveliasta puhua näin leikkisillä termeillä tuosta aiheesta.
Sillä ei ole uhkapelistä kyse, vaan rikollisuudesta ja sodankäynnistä (ja sotarikoksista).
Liian suurissa määrin olemme sallineet sotarikollisten ja (laillisestikin) järjestäytyneen rikollisuuden raiskata kansakuntia ympäri maailman jo vuosisatoja, uskoen valheisiin että se on "meidän" eduksi. Kasvattaen näistä korruptio-kartelleista niin suuria, että niiden vaikutukset näkyvät alati räikeämmin myös tähänkin maahan levinneinä (kaivosteollisuus, sähköverkot jne.. pullovettä ja tietulleja odotellessa).

Toinen esimerkki, jopa vielä keskeisemmästä aiheesta:
Samankaltaisesti kuten edellä, missäs ovat aidot Putinin trollit, venäjän kätyrit, sivistyneiden kansojen vastustajat?
Pandoran paperit tarjoaa jo ylitsepursuvaa muistutusta siitä että jos järjestelmälliselle ongelmalle ei toteuteta järjestelmällistä ratkaisua, niin ei ole MITÄÄN mahdollisuuksia että ongelma aidosti korjaantuisi. Ja jos mitään toimenpiteitä ei edes tehdä, niin on kyseessä äärimmäinen farssi.
Ainoa mitä aikaisemmin on tehty, on että ollaan pidetty PR-tiimin kokouksia ja mietitty miten kansa saadaan uskomaan mitä typerimpiä ja ilmiselvempiä valheita.

"Fool me once.." (c) George Bush Jr. - Yhdysvaltain 43. presidentti

Nykyisessä tilanteessa, vaikka talous olisi vakaalla pohjalla (eikä näin äärimmäisen epävakaalla), niin jos jätämme vaikkapa pandemian politisoinnin kautta mahdollisuuksia liikoihin kriiseihin, niin mm. OPEC:n kaltaiset toimijat pystyvät aiheuttamaan valtavia riskejä (öljyn hinnan, energiantuotannon, toimitusketjujen jne. kautta) ja taloudellista hyväksikäyttöä (monopoliresurssit ja strategiset infrastruktuurit - laillinen tai luonnollinen monopoliasema). Samoin myös monen muun vastaavan tahon kohdalla (monopolit jne. ovat todella huono juttu jo itsessään ja ne on päästetty kasvamaan valtoimenaan, vaikka julkisesti lupailtu vastakkaista).

Joten on korkea aika panostaa kaikkeen vaikuttavaan toimintaan.
Näin suhteellisen rauhan aikana on vielä otolliset olosuhteet.
Tällä hetkellä ne pienenevät alati kiihtyvää vauhtia.

Moni ihminen jää parkumaan että missä sitten ratkaisu, missä joku valmis pikaruokaratkaisu minkä voi ostaa.. kun kyseessä ovat ruuansulatusongelmat..
ja kun tuollaisille menee jotain sanomaan, he kärsivät niistä vielä enemmän ja vain hyökkäävät sitä vastausta vastaan jonka heille tarjoaa..
Pinnallisuus on vakava ja syvä ongelma.
Markkinointitaipumukset ovat (liian usein, liian monen tapauksessa) juurtuneet käyttäytymiseemme ja tunnemaailmaamme ja ajatustottumuksiimme vakavasti.
Suodatappa tästä väkivallaton (ja jopa kohtelias, empaattinen, ymmärtäväinen ja anteeksiantava) versio:
https://www.youtube.com/watch?v=tHEOGrkhDp0

Aloita siitä että siivoa huoneesi (pääsi, käytöksesi).
Pyyhi krooniset tapasi oletuksiin ja ennakkoluuloihin.
Läpäise sokeus - pinnallisuus - huolellisesti ja kärsivällisesti.

Itselleni upeimpia pessimismin ja kyynisyyden tuhoajia kotimaasta on mm. Tuomas Malinen (ystävällisyys, rehellisyys, tiedonkäsittelykyky, aktiivisuus, kokemus, opetuskyky). Ylipäätään taloustieteen osaavat opettajat ovat olleet hyviä yhteiskunnallisen masennuksen parantamisessa. Varoitus kuitenkin: aito parantuminen saattaa kirpaista, syvältäkin (se tekee niin hyvää, mutta pinnallinen ihminen ei typeryydessään sitä huomaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ja täydentävää näkökulmaa kivaan kolumnikirjoitukseen

"Unohtakaa arvojen siilipuolustus, unohtakaa loputon somekauhistelu ja nouskaa arkipäiväisen yläpuolelle" https://yle.fi/a/74-200...