tiistai 12. lokakuuta 2021

Mahdollisuus ja vaarallisuusasteikko

Rikollisuus kykenee aiheuttamaan jo pienessä mittakaavassa vakavia ongelmia, yksittäistenkin toimijoiden toteuttamana.
Järjestäytynyt rikollisuus kertaluokkaa enemmän ja laajemmin ja syvemmin ja pitkäkestoisemmin, periytyvämmin.
Ja lakeja sekä yhteiskunnan elimiä korruptoiva järjestäytynyt rikollisuus vielä vakavammin ja jämähtäneemmin ja vaikeasti torjuttavammin, äärimmäisenkin tuhoisalla ja kroonisella tavalla.

Samankaltaisesti tieteen kohdalla, on pieniä, yksilöiden toteuttamia virheitä ja petoksia.
Sitten on suurella rahoituksella, instituutioiden toteuttamia petoksia.
Ja sitten on koko rakenteen läpäiseviä, kroonisia vinoutumia, joista osa on toteutettu vaikutusvallalla, vaihtoehtoisten näkökulmien ja suuntauksien stigmatisoinnilla, kuin keskiaikaisessa kirkossa konsanaan (nykytilanteessa liiankin usein merkkejä tähän suuntaan).
Rakenteellista korruptiota, josta useat kansanedustajatkin ovat meille jo varoittaneet, ja tietovuodot todistaneet sen kytköksistä ja yhtenevistä eduista jopa venäjän järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliittisen (kaikki Reutersin kaikukoppamediayhtiömme) viestinnän valehdellessa meille syyttämään toinen toisiamme "Putinin trolleina" tiedostamattomasti tai tietoisesti toimimisesta. Jäivät jo kiinni tästä uudemman kerran juuri (pandoran-paperit).
Olemmeko typerämpiä kuin Bush Jr.?!
"Fool me once, shame on you. Fool me twice.."
Vai riittääkö pelkuruutemme sortumaan jopa maanpetturuuteen saakka?!
Rakenteelliseen korruptioon osallistuvia tukemalla osallistut moiseen, rationaalisella pelkuruudella ja laiskuudella saadaan jopa pahempaa tuhoa aikaan kuin rintamakarkuruus ratkaisevan taistelun keskellä, mahdollistaen vihollisen iskun veljiesi kylkeen ja selustaan.
Rakenteelliseen korruptioon osallistuneita äänestämällä osallistuu siihen, tukee sitä koko elämänsä ja työpanoksensa ja kansalaisoikeuksiensa voimin.
Älkäämme kukaan tehkö tätä virhettä.
Ja koska äänestystapa on puolueiden äänestäminen, vertailuluvun kautta, niin se pitkälti tarkoittaa sitä ettei ainuttakaan puoluekurista ja muista vapaan ja toimivan yhteiskunnan vastaisista toimista tunnettuja puolueita tule äänestää. Käytännössä ei ainuttakaaan suurta puoluetta.
Jos rakkain ehdokkaanne sellaisesta löytyy, niin pyytäkää, tai jopa rukoilkaa ja anelkaa häntä poistamaan nuo ilmiöt kyseisestä puolueesta (tarvitaan iso joukko kyseisen puolueen edustajia yhteistyöhön) tai vaihtamaan puoluetta tai perustamaan uusi. 

Samankaltaisesti myös tietysti uskonnollisuudessa.

Aito tiede ja uskonto yhdistyvät yllättävän täysin ja täydentävästi, kuten tiedämme fysiikasta: on energia ja tietoisuus, joiden vuorovaikutus, tanssi (CERN:n patsas), luo koko tämän kokonaisuuden, aivan kaiken.

Tuon hahmotuksen, tunnistamisen ja elämisen tiellä voi olla likinäköisyyttä,  sokeutta,
ja jopa niin syvästi sokeutumista, jonka vallassa pidetään näkemistä harhana, vaarallisena, mahdottomana tai syntinä.

Joten, elkäämme luulko että järjestäytynyt rikollisuus (pinnallisuus) henkisyydessä olisi henkisyyttä, kuten elkäämme luulko että tuo osaltaan laillisestikin järjestäytynyt rikollisuus olisi jotain muuta kuin mitä petollisinta, (piilotelluimman) vahingollisinta ja karmivinta rikollisuutta, joka on kansalaisvelvollisuutenamme kitkeä kokonaan pois, juuriaan myöten. Tuo aito henkisyys, uskonnollisuus, aidosti tukee meitä tässäkin, aivan kaikessa, myös tieteellisten periaatteiden kunnioittamisessa ja toteuttamisessa, sillä ne ovat yhdensuuntaisia henkistenkin periaatteiden kanssa, ne ovat samaa henkeä, samasta lähteestä. Kulkekaamme totuutta kohden kaikin keinoin, rakkauden roihutessa sisällämme soihtuna niin synkimmän pimeyden kuin korkeimman kauneudenkin kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ja täydentävää näkökulmaa kivaan kolumnikirjoitukseen

"Unohtakaa arvojen siilipuolustus, unohtakaa loputon somekauhistelu ja nouskaa arkipäiväisen yläpuolelle" https://yle.fi/a/74-200...